Ce s-a descoperit în camerele secrete din Castelul Corvinilor. Au fost deschise după 170 de ani, iar arheologii au rămas muți de uimire

Ce s-a descoperit în camerele secrete din Castelul Corvinilor. Au fost deschise după 170 de ani, iar arheologii au rămas muți de uimire

Două turnuri medievale din Castelul Corvinilor din Hunedoarea au fost distruse în mare parte într-un incediu care a avut loc în secolul XIX-lea. Acestea au fost reabilitate complet cu fonduri europene, în perioada 2019-2023, iar astăzi – după aproape 170 de ani – ele pot fi vizitate. 

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Ziua Porțillor Deschise

Așadar, astăzi, 21 iulie, are loc Ziua Porților Deschise, iar toți cei care vor să viziteze Castelul Corvinilor o vor putea face până la ora 20:00. Și nu este singura veste bună. Turiștii care vor alege să afle mai multe despre acest castel, vor intra gratuit și vor putea vizita două dintre turnurile sale medievale. 

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

„Cu această ocazie vor fi redeschise spre vizitare Turnul vechi de poartă și Turnul Alb, a căror restaurare a fost finalizată”, conform informațiilor oferite de către reprezentanții Muzeului Castelului Corvinilor.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Ce s-a descoperit în Castelul Corvinilor 

Toate aceste lucrări de restaurare începute acum patru ani la Castelul Corvinilor au scos la iveală încăperi și vestigii necunoscute publicului. O parte dintre ele au fost inaccesibile de peste un secol și jumătate, când incendiul a distrus monumentul istoric fiind afectate aproape total tavane, podele, căi de acces porți și scări spre aceste locuri.

 Sorin Țîncu, director la Muzeul Castelului Corvinilor, a spus că datorită acestor lucrări, turișii vor avea ocazia să vadă noi spații. „Lucrările de restaurare demarate în 2019 aduc vizitatorilor Castelului Corvinilor noi spații de vizitare, care au apărut prin refacerea anumitor planșee, în special în Turnul alb și în zona Palatului Bethlen. În Turnul alb a fost refăcută cursiva din lemn, care a fost distrusă de incendiul din anul 1854, iar vizitatorii vor putea accesa toate etajele de apărare ale turnului”, conform arheologului. 

La baza Turnului Alb, în timpul lucrărilor de restaurare, a fost descoperit un întreg etaj de apărare. Se pare că, acesta a fost astupat de-a lungul timpului şi până în prezent nu se știa de el, scriu cei de la Adevă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191