Ce să adaugi în apa în care fierbi mucenicii. Vor ieși mai buni ca oricând

Ce să adaugi în apa în care fierbi mucenicii. Vor ieși mai buni ca oricând

Prăznuirea Sfinților 40 de Mucenici este o sărbătoare importantă în rândul credincioșilor, care este celebrată în fiecare an la începutul lunii martie, mai exact la data de 9 martie. Pentru că toate gospodinele pregătesc acest desert în această perioadă, iată câteva trucuri! Ce trebuie să adaugi în apa în care fierbi mucenicii?

Fostul șef al CJ Prahova Iulian Dumitrescu și restul inculpaților trimiși în judecată rămân sub control judiciar în dosarul de mare corupție

Știm despre mucenici, numiți și Sfințișori, Brădoși sau Sfinți, că reprezintă un preparat tradițional românesc, extrem de apreciat.

Prefectul Emil Drăgănescu aduce administrația mai aproape de cetățeni: Audiențe directe cu șefii instituțiilor publice

Mai mult decât atât, este un desert pe care gospodinele îl pregătesc în fiecare an la început de primăvară, în ziua în care se spune că se deschid porțile Raiului și se împarte pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi, adică la data de 9 martie.

Haos la Spitalul Județean din Ploiești! Secția de Chirurgie refuză să mai opereze pacienți! Scrisoare adresată managerului Nica

Știm că în România gospodinele prepară două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Foarte important atunci când preparam ultima categorie este să ținem cont de un aspect destul de important dacă vrem să iasă buni.

Astfel, puține sunt bucătăresele care știu câtă apă se pune la o pungă de mucenici. În acest fel, potrivit bucătarilor la o astfel de cantitate se pune nu mai puțin de trei litri de apă.

De asemenea, important este să adăugăm în apa în care fierb mucenicii și un baton de scorțișoară, astfel ca preparatul să iasă mai aromat și mai gustos.

Ingrediente

  • o pungă de mucenici;
  • trei litri de apă;
  • 500 de grame de zahăr;
  • o linguriţă esenţă de vanilie;
  • coajă rasă de la o lămâie;
  • coajă rasă de la o portocală;
  • un baton scorţişoară;
  • o jumătate de linguriţă scorţişoară;
  • o jumătate de linguriţă sare;
  • 500 de grame de nucă măcinată mărunt;
  • miere pentru servire.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de mucenici muntenești primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui apa la fiert împreună cu zahărul, coajă de lămâie şi portocală, batonul de scorţişoară, esenţa de vanilie şi sarea. Ei bine, acum vei aștepta pentru că totul va fi lăsat la foc până când se va topi zahărul.

Apoi, se strecoară coajă rasă de la lămâie și portocală și oala se pune din nou pe aragaz. Tot acum se vor adăuga și mucenicii, însă fără nucă.

După aproximativ o oră de fiert, se ia oala de pe foc și se lasă la răcit, iar la final se presară deasupra nuca măcinată și scorțișoară.

CITEȘTE ȘI: De ce nu ies mucenicii pufoși ca la cofetărie. Trucuri din Moldova pentru cei mai gustoși mucenici

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191