Ce să dai găinilor să mănânce, începând cu luna septembrie, pentru a dubla producția de ouă. Ingredientul se regăsește în frigiderul oricărui român

Ce să dai găinilor să mănânce, începând cu luna septembrie, pentru a dubla producția de ouă. Ingredientul se regăsește în frigiderul oricărui român

Pentru a ajuta găinile să aibă o producție mai bună de ouă, în special în sezonul mai rece, este important să le oferi o dietă echilibrată și să le asiguri toți nutrienții de care au nevoie. Un ingredient comun și disponibil în frigiderul majorității românilor, care poate ajuta la îmbunătățirea producției de ouă, este drojdia. Dar și drojdia te va ajuta să dublezi producția de ouă. Aceasta trebuie dată începând cu luna septembrie.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Există câteva moduri de a utiliza drojdia în hrana găinilor pentru a le îmbunătăți producția de ouă. Drojdia este bogată în nutrienți, în special în proteine, vitamine din complexul B și minerale, care pot fi benefice pentru găini și pentru producția lor de ouă. Iată cum puteți utiliza drojdia în hrana pentru găini:

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

  1. Drojdia uscată: Drojdia uscată poate fi adăugată direct la hrana găinilor. Puteți amesteca o cantitate mică de drojdie uscată în hrana lor zilnică. O lingură de drojdie uscată pe zi pentru un număr mic de găini ar putea fi suficientă. Asigurați-vă că drojdia este de calitate alimentară și nu conține substanțe chimice nedorite.
  2. Drojdia în apă: Puteți dizolva drojdia în apă și să le oferiți găinilor ca o băutură suplimentară. Pentru aceasta, amestecați drojdia în apă pentru a forma o pastă și puneți-o la dispoziția găinilor. Asigurați-vă că apa este proaspătă și că drojdia se dizolvă bine.
  3. Hrana de bază cu drojdie: Puteți achiziționa sau să vă creați propriul amestec de hrană pentru găini care conține drojdie. Puteți combina drojdia cu alte ingrediente nutritive, cum ar fi cerealele, semințele de floarea-soarelui, și să le oferiți acest amestec găinilor ca hrană principală.
  4. Drojdie în suplimente: Pe piață există suplimente speciale pentru găini care conțin drojdie și alte nutrienți benefici. Aceste suplimente pot fi administrate găinilor conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Este important să consultați un medic veterinar sau un specialist în creșterea găinilor înainte de a introduce orice schimbare în dieta găinilor. Fiecare turmă de găini poate avea nevoi specifice, și este important să vă asigurați că hrana suplimentară, inclusiv drojdia, este adecvată pentru condițiile și nevoile lor. De asemenea, nu exagerați cu cantitatea de drojdie, deoarece prea multă drojdie poate provoca tulburări digestive la găini.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Nu uitați să asigurați găinilor acces la apă curată și proaspătă în permanență și să le oferiți un mediu curat și igienic în care să trăiască. Un adăpost curat și bine întreținut este esențial pentru sănătatea și bunăstarea găinilor și pentru producția lor de ouă.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191