Ce să presari peste murături ca să nu se înnegrească. Trucul gospodinelor adevărate

Ce să presari peste murături ca să nu se înnegrească. Trucul gospodinelor adevărate

Deja ne îndreptăm și spre finalul lunii septembrie, ceea ce înseamnă că ne aflăm în perioada din an în care gospodinele încep să pregătească murături, cât și alte produse specifice pentru toamnă! Iar deși poate părea, la prima vedere, ceva simplu, există câteva „trucuri” pentru ca murăturile noastre să se păstreze mai bine și să nu se înnegrească!

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem de finalul primei luni de toamnă, ceea ce, pentru gospodinele din țară, înseamnă un singur lucru: a sosit perioada din an în care se pregătesc murăturile! Iar pentru cei dintre noi care nu prea au experiență la acest procedeu, putem cădea în capcana de a crede că murăturile sunt extrem de banal de pregătit! Cu toate acestea, lucrurile nu stau deloc așa!

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Există câteva trucuri pe care le folosesc gospodinele din țară, pentru ca murăturile să se păstreze mai bine și să nu se înnegrească! În primul rând, trebuie să știm că nu orice tip de sare va putea fi folosit la murături! Este necesar să utilizăm sare grunjoasă, nu varianta fină, sau iodată!

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Iar în ce privește recipientele pe care le vom folosi, ele trebuie să fie sterilizate înainte! Dacă utilizați borcane de sticlă, cel mai simplu este să le puneți în cuptor, iar pentru cele de plastic, ele trebuie spălate bine, cu apă fierbinte și bicarbonat.

Dacă puneți la murat varză, sau conopidă, este important să adăugați și câteva crenguțe de vișin, cât și o greutate, pentru a menține legumele voastre sub nivelul saramurii! În cazurile în care utilizați oțet, este cel mai indicat să utilizați varianta incoloră, pentru a nu schimba în vreun mod neplăcut culorile naturale ale murăturilor.

De asemenea, în cazurile în care folosiți oțet, trebuie să adăugați și puțin zahăr, pentru ca murăturile să se mențină mai mult timp. Pe de altă parte, cele în saramură trebuie lăsate la temperatura camerei câteva zile, fără capac, pentru ca zeama să devină limpede. Iar dacă le puneți la butoi, trebuie să utilizați un furtun pentru a vântura lichidul, iar amestecul din interior să se poată amesteca.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191