Povestea piureului de cartofi a început în urmă cu sute de ani. De-a lungul timpului, bucătarii și nu numai au încercat nenumărate rețete pentru a obține cel mai bun preparat. Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure! Secretul gospodinelor pentru un rezultat pufos și gustos care să îi cucerească pe cei care îl servesc.
În timpul războiului de șapte ani de la mijlocul anilor 1700, un farmacist din armata franceză pe nume Antoine-Augustin Parmentier a fost capturat de soldații prusaci. Ca prizonier de război, a fost forțat să trăiască din rații de cartofi. La mijlocul secolului al XVIII-lea Franța, aceasta s-ar califica practic drept pedeapsă crudă și neobișnuită: cartofii erau considerați ca hrană pentru animale și se credea că provoacă lepră la oameni. Teama a fost atât de răspândită încât francezii au adoptat o lege împotriva lor în 1748. Dar, după cum a descoperit Parmentier în închisoare, cartofii nu erau mortali. De fapt, erau destul de gustoase. Până în 1772, Franța a ridicat interdicția de cartofi. Secole mai târziu, piureul de cartofi poate fi comandat în zeci de țări, în restaurante, de la fast-food la restaurante rafinate, scrie
Cine va conduce cele mai importante 3 Comsii din Primăria Ploieşti: Buget, Patrimoniu şi Urbanism
Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure
Piureul de cartofi se numără printre preparatele cele mai consumate de români. Nu numai că este gustos, sănătos, dar este și foarte ușor de gătit. Cu siguranță există însă un secret pe care multe gospodine nu îl știu. Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure pentru ca preparatul tău să iasă gustos și pufos.
Experții în arta culinară recomandă ca în apa în care se fierb cartofii pentru piure să fie adăugată și o ceapă. Potrivit specialiștilor, dacă folosești această metodă, vei vedea că piureul va deveni mult mai gustos decât credeai că poate ieși.
Cartofii conțin antioxidanți și furnizează vitamine și minerale benefice, inclusiv vitamina C, B6 și potasiu. Sunt o legumă rădăcină versatilă și un aliment de bază în multe gospodării și sunt relativ ieftini, ușor de cultivat și plini cu o varietate de nutrienți.
Cartofii pot fi pregătiți în multe feluri
Cartofii nu numai că sunt sănătoși, dar sunt și delicioși și versatili. Pot fi pregătiți în multe feluri, inclusiv fierți, copți și aburiți. Cu toate acestea, prăjirea cartofilor poate crește dramatic conținutul lor de calorii dacă folosești mult ulei.
În schimb, încearcă să feliezi cartofii și apoi să-i prăjești la cuptor cu un strop de ulei de măsline extravirgin și un strop de rozmarin. Asigură-te că nu îndepărtezi coaja cartofilor, deoarece majoritatea nutrienților se află acolo. Acest lucru va asigură că primiți cantitatea maximă de nutrienți din cartof, scrie