Ce să pui în pilaful de orez ca să iasă cremos, ca la restaurantele de lux. Orice bună gospodină trebuie să știe

Ce să pui în pilaful de orez ca să iasă cremos, ca la restaurantele de lux. Orice bună gospodină trebuie să știe

Pentru a obține un pilaf cremos și delicios, ca cel servit în restaurantele de lux, este important să urmați câteva sfaturi și să adăugați ingrediente specifice. Iată cum puteți face acest lucru:

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Ingrediente de bază:

– Orez (de preferat un orez cu bob lung, cum ar fi basmati sau jasmin)

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

– Unt sau ghee (unt clarificat)

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

– Ceapă

– Ulei vegetal (pentru călirea cepei)

– Supă de legume sau supă de pui (pentru a fierbe orezul)

– Condimente (cum ar fi piper negru, scorțișoară, cuisoare)

– Sare

Pasul 1: Pregătirea orezului

Spălați bine orezul sub apă rece până când apa devine limpede pentru a elimina excesul de amidon care poate face orezul lipicios.

Lăsați orezul să se scurgă într-o sită pentru a elimina apa în exces.

Pasul 2: Călirea cepei

 Tăiați ceapa mărunt și căliți-o într-o oală adâncă într-o combinație de unt sau ghee și ulei vegetal până când devine aurie și aromată.

Pasul 3: Aromatizarea

 Adăugați condimentele (de exemplu, scorțișoara și cuisoarele) și piperul negru măcinat în ceapă și gătiți-le timp de câteva secunde pentru a elibera aromele.

Pasul 4: Adăugarea orezului

 Adăugați orezul bine scurs în ceapă și amestecați-l bine pentru a-l acoperi cu unt și ulei și a-l încălzi ușor.

Pasul 5: Adăugarea supelor

Turnați supa de legume sau supa de pui fierbinte peste orez. Folosiți o cantitate de supă de aproximativ de două ori și jumătate până la trei ori mai mare decât cantitatea de orez folosită.

Pasul 6: Gătirea orezului

 Reduceți focul la minim, acoperiți oala cu un capac și lăsați orezul să fiarbă încet până când absorbă complet lichidul. Nu amestecați orezul în timp ce fierbe pentru a evita să devină lipicios.

După ce orezul a absorbit lichidul, opriți focul, dar lăsați-l acoperit pentru încă 10-15 minute pentru a se aburi și a deveni mai moale.

Pasul 7: Aerisirea orezului

Folosind o furculiță, aerisiți ușor orezul, separând boabele și făcându-l mai pufos.

Acesta este un ghid de bază pentru a pregăti un orez pilaf cremos. Puteți personaliza reteta cu ingrediente precum stafide, migdale sau fructe uscate pentru a obține un pilaf cu adevărat delicios și bogat în arome, similar cu cel din restaurantele de lux.

Sfat pentru un pilaf cremos

Este indicat să adăugăm doar atâta apă astfel încât atunci când e fiert orezul să fie moale și pufos. De aceea, este extrem de important ca oala în care gătiți acest preparat să fie acoperită cu un capac. Se pun cam 700 de ml de apă la o cană de orez.

De asemenea, nu trebuie să înmuiați orezul înainte de a-l pune pe foc. Vom avea un orez prea gătit și nu o să mai fie pufos.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191