Românii care au propria lor curte știu, cu siguranță, că indiferent de anotimp, munca nu se termină niciodată. Pentru a avea pomi frumoși, sănătoși și, cel mai important, roditori, este important să știm cum să avem grijă de ei, în funcție de perioada din an în care ne aflăm. Iar acum în toamnă, anumite lucruri trebuie puse la rădăcina pomilor fructiferi.
Cele 5 greşeli din campania lui Geoană
Chiar dacă răsplata este una pe măsură, nimeni nu poate nega că este nevoie de foarte multă muncă pentru a întreține o grădină. Indiferent de ce creștem în ea, va fi nevoie să fim atenți de-a lungul întregului an, mai ales în această perioadă.
Toamna, pentru a ne asigura că pomii noștri fructiferi vor trece cu bine peste iarnă și vor fi sănătoși și roditori anul următor, este foarte important să punem anumite lucruri la rădăcina lor. Acestea le vor oferi nutrienții necesari, iar munca noastră va deveni mai ușoară!
PSD Prahova a început campania de strângere a semnăturilor pentru Marcel Ciolacu
Ce trebuie să punem la rădăcina pomilor
În primul rând, putem folosi compost, sau mraniță. Un strat bine descompus de compost, sau de mraniță, va introduce nutrienți importanți în sol, așa că acesta va fi fertilizat pentru anul următor. În plus, compostul mai poate și să rețină umezeala și să îmbunătățească structura solului.
Pe lângă compost, îngrășămintele organice pot fi foarte utile în această perioadă. Putem utiliza îngrășăminte cu eliberare lentă, precum făina de oase, sau chiar și gunoi de grajd bine compostat, ori diverse îngrășăminte pe bază de alge marine. Acestea vor oferi solului nutrienți importanți, precum fosforul, care ajută la dezvoltarea rădăcinilor.
Pomii noștri vor trece mai ușor peste iarnă
Un alt sfat important pe care ni-l oferă grădinarii cu experiență este să nu ignorăm frunzele și paiele! Deși poate părea destul de banal, acestea pot fi mult mai importante decât am crede, pentru sănătatea pomilor noștri.
Un simplu strat de mulci din frunze uscate, sau chiar și din paie, poate fi pus la baza pomilor pentru ca rădăcinile acestora să fie mai bine protejate de îngheț.