Ce trebuie să faci ca pătrunjelul să reziste luni de zile. Trucuri pentru a-l menține aromat și gustos

Ce trebuie să faci ca pătrunjelul să reziste luni de zile. Trucuri pentru a-l menține aromat și gustos

Condimentele și plantele aromatice sunt inima bucătăriei, oferindu-i mâncării acele arome delicioase și savoarea perfectă. Pătrunjelul, o plantă aromatică esențială, poate fi păstrat proaspăt pentru o perioadă mai îndelungată folosind diverse tehnici de conservare. Iată cum puteți face acest lucru și bucurați-vă de aromele proaspete ale pătrunjelului pentru mai mult timp.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

1. Conservarea în borcan de sticlă

Pregătirea pătrunjelului: Spălați pătrunjelul pentru a îndepărta murdăria și insectele. Tăiați-l fin, eliminând tulpinile. Amestecați-l zilnic pentru a se usca uniform.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Păstrare în borcan: Puneți pătrunjelul tocat într-un borcan de sticlă sigilat. Depozitați borcanul într-un loc răcoros și uscat.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

2. Păstrarea în apă

Pregătirea pătrunjelului: Îndepărtați frunzele maro și uscați-le cu grijă.

Păstrare în borcan cu apă: Puneți tulpinile de pătrunjel într-un borcan cu apă, acoperindu-le parțial. Schimbați apa la fiecare două zile.

3. Păstrarea sub formă de cuburi de gheață:

Puteți face acest lucru prin două modalități. 

Varianta 1:

În acest caz, trebuie să tocați pătrunjelul. Apoi, așezați-l în forme de cuburi de gheață. Turnați ulei de măsline sau vegetal peste și congelează.

Varianta 2:

La fel ca și la metoda precedentă, mai înainte de orie trebuie să tocați pătrunjelul. Adăugați 2 linguri de ulei și puneți-l în forme de cuburi de gheață. Congelați și transferați cuburile într-o pungă de congelator.

4. Cum poate fi uscat pătrunjelul

Pregătirea pătrunjelului: Tăiați frunzele și așezați-le într-un loc ventilat. Așteptați până când se usucă complet.

Cum trebuie depozitat. Păstrați pătrunjelul uscat în recipiente etanșe, ferit de lumină și umiditate.

5. Albirea pentru păstrarea mai lungă:

Pregătirea pătrunjelului: Scufundați frunzele în apă clocotită pentru câteva secunde. Răciți-le rapid în apă rece și tăiați-le mărunt. Puneți-le în tăvi pentru cuburi de gheață, adăugând puțină apă. Congelați și transferați cuburile într-o pungă de congelator.

Acum că știți cum să păstrați pătrunjelul proaspăt și gustos pentru mai mult timp, puteți să vă bucurați de aromele sale în orice rețetă. Cu aceste metode simple de conservare, veți avea mereu la îndemână un ingredient esențial pentru mâncărurile dvs. preferate. Savurați fiecare aromă și transformați fiecare masă într-o experiență delicioasă!

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191