Ce trebuie să pui în borcanul cu zacuscă, pentru a nu se strica. Trucul de care are nevoie orice gospodină

Ce trebuie să pui în borcanul cu zacuscă, pentru a nu se strica. Trucul de care are nevoie orice gospodină

Zacusca se numără printre preparatele-vedetă ale toamnei, perioada în care gospodinele pun la borcane preparate care mai de care mai gustoase. Zacusca făcută din legume a devenit și ea un preparat nelipsit din cămările românilor, datorită gustului său irezistibil. Este important, însă, să ținem cont de un sfat esențial atunci când o pregătim, pentru a nu se strica. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Zacuscă, murături, dulceață sau compot – nu lipsesc niciodată de pe mesele românilor. Sunt consumate mult iarna, și sunt pregătite încă din timpul toamnei. Gospodinele desăvârșite cunosc o serie de trucuri și secrete atunci când vine vorba de borcanele pentru cămară, pe care le respectă cu sfințenie. Atunci când fac zacusca, folosesc un ingredient special. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Ce trebuie să punem în borcanele de zacuscă 

Pe lângă toate ingredientele pe care le folosim când preparăm zacusca, trebuie să ținem cont de ulei. Nu acela care se pune în compoziți, ci la final. Mai concrect, ca preparatul să aibă o durată cât mai lungă, important este să punem un strop de ulei deasupra, înainte de a pune capacul borcanului. 

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Rețetă pentru o zacuscă reușită, ca la mama acasă 

Dacă vrei să pregătești o zacuscă gustoasă, cu care să-ți impresionezi familia și musafirii, aici ai rețeta: șase kilograme de vinete, șase kilograme de roşii coapte, șase kilograme de gogoşari, patru kilograme de ceapă, doi ardei iuţi, un litru de ulei de floarea-soarelui, o căpăţână de usturoi (opţional), cinci linguri cu sare, piper şi boia dulce, după gust.

Mod de preparare: 

Înainte de a pune vinetele la copt, este important să le înțepi. După ce s-au copt, se lasă la răcit, se curăță de coajă apoi se pun la scurs. Trecem la gogoșarii și ardeii iuți, pe care îi spălăm foarte bine apoi îi tăiem cuburi. 

Ceapa se taie solzișori și într-o oală adâncă se pune la călit în ulei împreună cu ardeii curățați și tocați. După ce s-au scurs de zeamă, vinetele se mărunțesc cu o lingură de lemn ca să nu se oxideze. Când gogoșarii s-au înmuiat, vinetele se adaugă în oală și se lasă în continuare pe foc. 

Roșiile se spală și se taie în cuburi, după care se adaugă peste restul legumelor. Se lasă pe foc circa o oră și se amestescă des cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi. 

După ce s-a fiert compoziția, se lasă la răcit și se adaugă ulterior în borcane, cu uleiul pus deasupra, pentru a nu se strica. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191