Chiftelele sunt un preparat extrem de popular în bucătăriile noastre, la care vom apela destul de des. Însă, popularitatea vine și cu o parte proastă: mulți dintre noi pot considera chiftelele atât de „uzuale”, încât nu vom avea curiozitatea dea căuta și alte trucuri și ingrediente speciale, pe care să le folosim! Ei bine, trebuie să știm că rețeta „tradițională” nu este singura modalitate de a pregăti chiftele, iar acestea pot deveni chiar mai delicioase!
Atunci când vine vorba despre rețete favorite, mulți dintre noi vom recunoaște că iubim chiftelele! Aceste mici biluțe de carne sunt o prezență comună în farfuriile noastre, iar indierent de ce garnitură folosim la masă, chiftelele rămân delicioase și ușor de preparat. Însă, popularitatea vine și cu un dezavantaj! Acest preparat a devenit atât de „comun”, încât mulți dintre noi nici nu ne mai gândim la posibile „trucuri” ingenioase, care pot îmbunătăți rețeta!
Ei bine, un lucru pe care trebuie să îl avem mereu în vedere atunci când facem chiftele este câte ouă folosim! Fără ouă, carnea se va destrăma rapid, iar cu cât acestea sunt mai proaspete, cu atât eficacitatea, cât și gustul lor, va fi mai bună! Bucătarii ne recomandă ca regulă generală utilizarea unui ou pentru fiecare kilogram de carne! De asemenea, este indicat să avem grijă să nu folosim carne congelată!
În același timp, până și alegerea cărnii este un pas extrem de important, atunci când pregătim chiftele! De exemplu, este indicat să folosim combinații de carne, cum ar fi de porc și vită! Acest amestec oferă un echilibru perfect între gust, textură, cât și cantitatea perfectă de grăsime!
În final, pentru a avea chiftelele perfecte, nu uitați să adăugați mărar! Acesta le va adăuga un gust cu totul deosebit, pe care îl veți iubi din prima! Iar dacă tot suntem la capitolul arome, încercați să experimentați! Puțină boia de ardei iute, ori scorțișoară, sau usturoi pisat, pot transorma complet gustul chiftelelor!