Ce trebuie să pui în must, ca să nu fermenteze prea repede. Numai bunicii de la țară știu acest truc

Ce trebuie să pui în must, ca să nu fermenteze prea repede. Numai bunicii de la țară știu acest truc

Fructele și legumele s-au cules, așa că gospodarii s-au pus pe treabă. De la dulcețuri, murături și zacuscă la must, vin și țuică, iată că în casele oamenilor se pregătesc o mulțime de bunătăți. Cum mustul este printre principalele preocupări ale celor care au vii de struguri, este bine să știți un truc esențial care va face această dulce licoare să nu fermenteze prea repede. Numai bunicii de la țară știu acest truc!

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Ce trebuie să pui în must, ca să nu fermenteze prea repede

Mustul rezultă dintr-un proces de fermentare ce nu trebuie să țină prea mult. Pentru a-l face perfect gospodarii apelează la mai multe trucuri prin care se asigură că această băutură parfumată iese perfectă. Ei bine, conservarea este foarte importantă, așa că mulți dintre gospodari aleg să pună o pastilă de aspirină în must pe care o dizolvă. Ulterior băutura se pune la fiert timp de aproximativ 5 minute. O altă variantă la fel de eficientă este folosirea hreanului. Nici aici nu este ceva complicat, căci tot ce trebuie să faceți este să dați hreanul pe răzătoare și apoi să amestecați în must, iar acest lucru va încetini procesul de fermentare.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Beneficiile consumului de must

Consumul moderat de must de struguri poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului său bogat în nutrienți, vitamine și antioxidanți. Iată câteva dintre aceste beneficii:

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Bogat în antioxidanți: Mustul de struguri conține antioxidanți puternici, cum ar fi resveratrolul, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a bolilor cronice.

Îmbunătățește digestia: Mustul de struguri conține fibre dietetice și enzime care pot îmbunătăți digestia și promova sănătatea sistemului digestiv.

Energizează organismul: Datorită conținutului său de zaharuri naturale, mustul de struguri poate oferi o sursă rapidă de energie și poate combate oboseala.

Contribuie la sănătatea cardiovasculară: Resveratrolul din mustul de struguri poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale normale și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Îmbunătățește imunitatea: Vitamina C prezentă în mustul de struguri poate întări sistemul imunitar și poate ajuta la prevenirea răcelilor și a infecțiilor.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191