Ce trebuie să pui în piureul de cartofi pentru a fi cremos și la fel de bun ca la restaurant. Ingredientul nelipsit din orice bucătărie

Ce trebuie să pui în piureul de cartofi pentru a fi cremos și la fel de bun ca la restaurant. Ingredientul nelipsit din orice bucătărie

Multe gospodine folosesc lapte sau unt atunci când prepară piureul de cartofi. Nu este, însă singura variantă. Smântâna lichidă, care are o cantitate mai mare de grăsime, este soluția pentru un piure mult mai cremos. În acest fel, preparatul tău va avea un aspect spectaculos și un gust delicios. 

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Adaugă smântână lichidă în piurel de cartofi

Pentru a obține un piure delicios, trebuie să ții cont de anumite aspecte. În primul rând, cartofii pe care îi folosești sunt foarte importanți. Pentru piure sunt ideali cartofii albi, deoarece au un conținut mai ridicat de amidon. Aceștia se curăță, se spală, se fac cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Dacă vrei să obții un piure mai dens și mai sățios, fierbe cartofii întregi, în coajă. După ce au fiert, îi poți curăța, zdrobi și amesteca cu ingredientele. Peste cartofii fierți se pun de obicei unt și lapte. Însă dacă vrei un piure mult mai bun și mai cremos poți să adaugi smântână lichidă. Aceste ingrediente fac piureul să fie pufos și sățios și nu schimbă gustul preparatului final. Pentru a aduce piureul la consistența dorită, adaugă din apa în care au fiert cartofii.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Cum să faci piureul cremos 

După ce au fiert cartofii, păstreză o cană din apa respectivă, restul o poți arunca. Zdrobește cartofii și adaugă smântâna vegetală sau margarina, apoi omogenizează. Pune din apa în care au fiert cartofii, până aduci piureul la consistența dorită. Adaugă sare și piper după gust și este gata. Ține cont că trebuie să folosești o ustensilă pentru piure, nu mixerul, blenderul sau robotul de bucătărie.

De ce să nu folosești mixerul 

Cartofii au un conținut ridicat de amidon, iar acesta poate influența consistența preparatului final, în funcție de cum pregătești piureul. Dacă folosești mixer sau blender, vei activa amidonul, iar piureul va avea o consistență elastică și gumată, nu una cremoasă și pufoasă, așa cum este de dorit.

Pentru a obține un piure cremos și delicios trebuie să ții cont și de tipul cartofilor pe care îi folosești. Ideali sunt cartofii albi, pentru că au un conținut mai ridicat de amidon față de cei roșii, de exemplu. Nu prepara niciodată piure din cartofi noi, pentru că vor deveni sfărâmicioși atunci când îi fierbi.

De ce să adaugi nucșoară în piure 

Unele gospodine adaugă și puțină nucșoară în piure, pentru a-l aromatiza și a-i oferi un gust deosebit. Altele înlocuiesc smântâna lichidă cu cea integrală sau adaugă în compoziție brânză mărunțită sau rasă, parmezan, în combinație cu lapte sau unt topit.

Dacă vrei să prepari piure cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, poți înlocui jumătate din compoziția de cartofi cu conopidă fiartă, bine mărunțită și transformată în pastă, pe care să o legi cu restul ingredientelor tot cu smântână lichidă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191