Ce trebuie să pui în slănină, ca să se păstreze mai mult timp. Secretul pe care niciun român nu-l cunoaște

Ce trebuie să pui în slănină, ca să se păstreze mai mult timp. Secretul pe care niciun român nu-l cunoaște

Deja ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, iar cu ocazia lor, o mulțime de produse tradiționale își vor face apariția pe mesele românilor. Printre acestea se numără și slănina, care deja a devenit emblematică pentru perioada de iarnă. Însă nu mulți dintre noi știu că slănina poate fi păstrată chiar și ani de zile!

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Pentru cei dintre noi care nu știu cum se pregătește slănina, trebuie explicat că după ce o scoatem de la fum, ea trebuie lăsată câteva zile. Cel mult, această perioadă poate ajunge chiar și la 3 săptămâni, depinzând de gustul fiecăruia. Desigur, dacă afară este vreme caldă, de peste 10 grade Celsius, ea nu va trebui lăsată decât câteva zile.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Ei bine, un detaliu pe care nu mulți români îl știu este că slănina poate fi savurată chiar și după ani de zile, dacă a fost depozitată cum trebuie! Iar pentru a reuși să vă bucurați de gustul ei pentru o perioadă atât de lungă există nu mai puțin de 2 metode, extrem de simple și de ingenioase!

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Prima dintre aceste metode va necesita câteva ingrediente banale! Mai precis, hârtie de copt obișnuită, de culoare închisă, cât și sare de salină, neiodată. Atenție la ce sare folosiți, deoarece calitatea acesteia va avea un impact enorm asupra gustului preparatului vostru!

Apoi, învelim slănina în hârtia de cop, o punem într-un vas, iar tot ce trebuie să facem mai departe este să acoperim totul cu sare! Astfel, dacă slănina este ținută într-un loc răcoros, ea își va păstra gustul chiar și un an de zile!

În ce privește a doua metodă, trebuie să tăiați slănina în bucăți cam de 20 – 30 de cm și să o puneți în pungi de plastic. Apoi, scoatem aerul din pungi și le sigilăm ermetic, după care le băgăm la congelator! Slănina poate fi păstrată vreme de 2, sau chiar și 5 ani!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191