Indiferent de experiența pe care o avem în bucătărie, fiecare dintre noi știe deja că există o mulțime de trucuri care ne pot face viața mai ușoară, atunci când vine vorba de gătit. Fie că vorbim despre folosirea unui ingredient în plus, ori despre modul în care pregătim un anume aliment, există o mulțime de moduri în care putem îmbunătăți rezultatul final din farfurie, dacă deviem de la rețetă. Iar puțin zahăr în sos poate face minuni!
Nu contează deloc dacă suntem deja un „maestru” bucătar, pentru care nicio rețetă, indiferent de cât de complicată este, ne face probleme; ori, la extrema cealaltă, dacă ne chinuim să pregătim un banal sendviș! Fiecare dintre noi știe deja că există o mulțime de „trucuri” care ne pot face viața mult mai ușoară în bucătărie, iar preparatele pe care le punem în farfurie mult mai gustoase! Iar, în caz că încă nu știați, puțin zahăr adăugat în sos poate face minuni pentru mâncare!
Pe lângă condimentele obișnuite pe care le punem la mâncare, sosul poate beneficia surprinzător de mult și de o lingură de zahăr! Adăugată când acesta este deja pe foc, zahărul poate îmbunătăți semnificativ gustul mâncării, iar, pe deasupra, poate face ca sosul să nu ne pice atât de greu! Când vine vorba despre un sos de roșii, zahărul este chiar indicat! Acesta va scădea semnificativ aciditatea sosului de roșii, făcând mâncarea mult mai gustoasă!
Dacă vă întrebați ce alte combinații surprinzătoare vă pot ajuta să vă ridicați gătitul la următorul nivel, ei bine, aflați că un strop de scorțișoară poate face minuni atunci când vine vorba despre gustul preparatelor voastre!
Și nu, nu este vorba despre deserturi, ci despre felul principal! Pe lângă condimentele obișnuite, cum ar fi piper, boia, sare, sau praf de usturoi, carnea pe care o gătiți poate avea un gust incredibil dacă folosiți și puțină scorțișoară! Mai ales când vine vorba despre carnea roșie, cum ar fi mielul, vita, sau porcul, acest condiment poate funcționa perfect!