Cea mai bună maioneză de post. Ingredientul care îi dă un gust desăvârșit

Cea mai bună maioneză de post. Ingredientul care îi dă un gust desăvârșit

Maioneza de post se poate folosi în mai multe rețete, însă avem nevoie de alimente vegetariene sau vegane. Ele vor face ca sosul să fie unul delicios și nu va trebui să folosești ouă, deoarece se pot înlocui cu alte ingrediente delicioase.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Pentru a pregăti cea mai bună maioneză de post, trebuie să folosiți ingrediente vegetariene sau vegane, deoarece maioneza tradițională conține ouă. Un ingredient care poate îmbunătăți gustul maionezei de post este usturoiul. Usturoiul adaugă o notă intensă și arome delicioase maionezei. Iată o rețetă simplă pentru maioneza de post cu usturoi.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cea mai buna rețetă de maioneza de post

Această rețetă de maioneză de post cu usturoi are un gust bogat și aromat, perfect pentru a fi folosită în sandvișuri, salate sau ca dip pentru legume. Usturoiul adaugă o notă savuroasă, îmbunătățind gustul maionezei fără a folosi ouă sau alte ingrediente de origine animală.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ingrediente

  • 1/2 ceașcă de lapte de migdale sau alt lapte vegetal
  • 1 linguriță de oțet de mere sau zeamă de lămâie
  • 1/2 cană de ulei vegetal (ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline)
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți sau mărunțiți fin
  • 1 linguriță de muștar
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Într-un blender se combină laptele de migdale și oțetul de mere sau zeama de lămâie. Amestecați-le la viteză redusă, apoi se adaugă uleiul. Continuați să amestecați până când compoziția devine mai groasă și asemănătoare cu maioneza obișnuită.

Adăugați usturoiul zdrobit sau mărunțit fin, muștarul, sarea și piperul în blender și amestecați pentru încorporarea acestor arome.

Gustați maioneza de post și ajustați condimentele după preferință. Adăugați mai multă sare, piper sau usturoi, dacă este necesar. Transferați maioneza de post cu usturoi într-un borcan sau alt recipient etanș și se păstrează în frigider. Sosul va rezista timp de aproximativ o săptămână, ținut la rece.

Cu ce se mai poate înlocui oul în maioneza de post

Pentru a face maionează de post, oul se poate înlocui cu diferite ingrediente delicioase. Ele sunt perfecte pentru ca sosul să iasă perfect, link AICI.

CITEȘTE ȘI: Ce verdeață se pune la mâncarea de cartofi. Secretul aromei speciale

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191