Cea mai mare fraudă în materie de TVA investigată în UE: 24 de arestări, 312 percheziții domiciliare și confiscări în valoare de 67 de milioane de euro operate de Parchetul European

Cea mai mare fraudă în materie de TVA investigată în UE: 24 de arestări, 312 percheziții domiciliare și confiscări în valoare de 67 de milioane de euro operate de Parchetul European

Parchetul European a comunicat, marți, rezultatele procurorilor în dosarul în care este anchetată cea mai mare fraudă în materie de TVA investigată în mai multe state membre. Valoarea confiscărilor se ridică la 67 de milioane de euro, ceea ce depășește bugetul Parchetului European pe un an, care este de sub 50 de mlioane de euro.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

Parchetul European (EPPO) a scos la iveală, săptămâna trecută, ceea ce se consideră a fi cea mai mare fraudă în materie de TVA investigată vreodată în UE. Cu ajutorul Europol și a peste 30 de parteneri naționali din domeniul aplicării legii, EPPO a reușit să facă legătura între o societate din Portugalia și aproape 9 000 de alte entități juridice și peste 600 de persoane fizice situate în diferite țări. Valoarea estimată a prejudiciilor investigate în cadrul operațiunii Admiral se ridică în prezent la 2,2 miliarde EUR.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

 

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Au avut loc două zile de acțiune: prima, în perioada 11-13 octombrie 2022, în Cehia, Ungaria, Italia, Slovacia și Suedia, iar cea de-a doua, la 29 noiembrie 2022, în 14 state membre ale UE.

 

Potrivit unui comunicat dat publicității de Parchetul European, rezultatele generale de până acum sunt:

 

312 percheziții

24 de arestări în Portugalia, Italia și Franța

529 de conturi bancare blocate, acțiuni ale 21 de persoane juridice confiscate

81 de proprietăți imobiliare

31 de mașini de lux

numerar în valoare de peste 2,5 milioane EUR

104 ceasuri de valoare

căști AirPods în valoare estimată de 2 milioane de euro

42 de accesorii de lux

1 Kalașnikov

Valoarea totală a confiscărilor (până în prezent): 67 de milioane de euro

A fost colectată o cantitate uriașă de documente, dispozitive electronice (cum ar fi telefoane mobile, hard disk-uri etc.), documente și probe digitale. Toate datele sunt în prezent analizate, iar ancheta privind grupurile de crimă organizată care se află în spatele acestei scheme continuă. Au fost luate măsuri de recuperare a prejudiciilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191