Cea mai mare greșeală pe care o facem înainte să adormim. Din această cauză, somnul este agitat și nesănătos

Cea mai mare greșeală pe care o facem înainte să adormim. Din această cauză, somnul este agitat și nesănătos

În zilele noastre, insomnia este un lucru foarte comun. Click! îți spune care este cea mai mare greșeală pe care o facem înainte să adormim și ce trebuie să facem pentru a trata tulburările de somn.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Medicul Ioan Bulescu susține că insomnia este o problemă comună. Trebuie să fim atenți la câte ore dormim noaptea pentru că lipsa somnului poate crea alte probleme de sănătate, mult mai grave.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Medicul ORL susține că lipsa somnului pe perioade lungi generează o insomnie acută. Există persoane care suferă de apnee sau care sforăie pe timpul nopții, iar în momentul în care se trezesc cu o senzație de sufocare, acestea tind să se panicheze și să nu mai adoarmă la loc.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„O noapte proastă mai avem cu toţii, dar putem să vorbim de insomnie dacă trec 3-5 nopţi în care nu dormim bine şi aveam aceeaşi problemă. De aceea, există nişte elemente de igienă a somnului, pentru că trebuie să ştim ce avem de făcut înainte de a merge la culcare”, a atenţionat dr. Bulescu, potrivit antena 3.

Totodată, mai spune medicul, pentru a avea un somn linișit, unul dintre aspectele de care trebuie să ținem cont este să nu avem în camera în care dormim televizor deschis, radio, nici lumină.

Mai mult, telefonul nu trebuie să se afle lângă patul nostru. Temperatura medie de care trebuie să mai ținem cont pentru un somn odihnitor ar trebui să fie cuprinsă între 22-24 de grade.

„Telefoane, calculatoare, tablete nu ar trebui să folosim cam cu o oră înainte de somn, pentru că lumina albastră pe care o emit dispozitivele acestea de fapt inhibă secreţia de melatonină care este hormonul care induce somnul. Deci, de fapt, noi nu lăsăm creierul să se pregătească de somn”, mai spune dr. Ioan Bulescu.

Ca activităţi relaxante înainte de somn, putem să citim ceva (dar nu pe dispozitive electronice), să facem o baie fierbinte sau putem face ceva care știm că ne-ar relaxa, mai scrie sursa citată.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191