Cea mai rapidă cină sănătoasă. Ce poți să faci în 15 minute cu un piept de pui și niște legume

Cea mai rapidă cină sănătoasă. Ce poți să faci în 15 minute cu un piept de pui și niște legume

Am trecut de sărbătorile de iarnă, iar cele mai multe persoane își doresc să aibă parte de o perioadă în care să consume alimente mult mai slab calorice. Ei bine, astăzi îți propunem să încerci o rețete specială de piept de pui cu legume. Iată cum se prepară!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În general, rețetele cu piept de pui și legume reprezintă preparate gustoase și extrem de ușor și de rapid de preparat. Potrivit celor mai multe rețete de pe internet, puteți folosi ingrediente pe care le aveți la îndemână ori puteți scote sau adăuga legume după propriul gust .

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente

– 2 bucăți de piept de pui;- 1 ardei gras, tocat (orice culoare);- 1/2 ceapă;- 1 dovlecel;- câteva buchețele de broccoli;- 1/2 cană roșii sau prune/struguri;- 2 linguri ulei de măsline;- 1/2 linguriță sare;- 1/2 linguriță piper negru;- 1 linguriță condiment italian;- 1/4 linguriță boia, opțional.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 500 de grade F.

Tăiați toate legumele în bucăți mari, apoi tăiați puiul în cuburi.

Puneți puiul și legumele într-o tavă. Adăugați uleiul de măsline, sare și piper, condimente italiene și boia de ardei. Se amestecă totul pentru a se încorpora condimentele.

Apoi, coaceți timp de aproximativ 15 minute sau până când legumele sunt copate și puiul este gătit. Savurați cu orez, paste sau o salată.

Ce nutrienți trebuie să conțină o cină sănătoasă

Potrivit sfatului specialiștilor în nutriție, un meniu echilibrat va fi împărțit astfel:

-1/3 proteine (carne pește ouă sau brânză);

-1/3 făinoase (cartofi paste orez pâine) sau leguminoase boabe (fasole mazăre linte).

În schimb, pentru copii și sportivi împărțirea farfuriei se schimbă. Astfel, vom avea produsele făinoase care vor ocupa jumătate din suprafață, iar proteinele și legumele câte un sfert.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să adaugi în apă când fierbi pieptul de pui. Secretul pentru un gust aromat

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191