Cea mai rapidă pasăre din lume, apariție rară în București. Viteza sa poate ajunge la 320 km/oră / FOTO

Cea mai rapidă pasăre din lume, apariție rară în București. Viteza sa poate ajunge la 320 km/oră / FOTO

Cea mai rapidă pasăre din lume a fost văzută în București. Șoimul călător este o specie protejată în România, dar se regăsește, în special, în zonele muntoase. Viteza sa poate ajunge până la 320 de km/h, fiind un adevărat prădător.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Șoimul călător păsări răpitoare numită peregrin ( Falco peregrinus ), fiind prezent și în România. Această pasăre răpitoare poate fi întâlnită în diverse habitate, inclusiv în zone montane, pe stânci abrupte sau chiar în zonele urbane, unde găsește clădiri înalte și turnuri potrivite pentru cuibărit. În Capitală a fost văzut un exemplar care a surprins pe toată lumea.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Șoimul călător a fost văzut în București

Șoimul Călător trăiește, cu precădere, în zonele muntoase, dar poate ajunge și în orașe. Preferă locuri înalte, cu stânci sau construcții în care să-și facă cuibul, fiind situat departe de alți prădători. În România, populația de șoimi călători este monitorizată și protejată.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

De-a lungul anilor, s-au luat măsuri pentru conservarea habitatelor potrivite și pentru prevenirea riscurilor asociate cu vânătoarea ilegală sau perturbarea cuiburilor.

Pasărea este considerată periculoasă datorită vitezei la care poate ajunge. Șoimul călător a fost văzut în mai multe zone din București, fiind o adevărată încântare pentru pasionații de ornitologie, o ramură a zoologiei care se ocupă cu studierea păsărilor. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu pasărea în timp ce zbura.

Șoimul călător este considerată cea mai rapidă pasăre din lume

Masculii și femelele au aspect similar, dar femelele sunt adesea mai mari. Au un penaj gălbui, alb și negru, cu o dungă neagră sub ochi, care îi ajută să reducă strălucirea soarelui. Corpul lor este aerodinamic, cu aripi lungi și coadă în formă de pană.

Peregrinii sunt cunoscuți pentru viteza lor incredibilă în zbor. Pot atinge viteze de peste 320 km/h când coboară în picaj pentru a prinde prada. Dieta lor constă în principal din alte păsări pe care le prind în zbor sau din pește pe care îl „vânează” din apă.

Sunt păsări solitare și teritoriale, astfel că se întorc întotdeauna în cuibul lor care este pregătit pentru un cuplu și patru pui. Când se nasc puii ei sunt crescuți până la cinci săptămâni, apoi își iau zborul de la părinți.

CITEȘTE ȘI: Locul din România unde se găsește cea mai frumoasă găină din Europa. Pasărea din rasa Orpington Rossenkam a făcut senzație în Franța / FOTO

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191