Cel mai bogat împărat al Imperiului Roman. A fost unul dintre cele mai detestate personaje din Roma Antică, iar sora lui s-a căsătorit cu cel mai mare rival al său

Cel mai bogat împărat al Imperiului Roman. A fost unul dintre cele mai detestate personaje din Roma Antică, iar sora lui s-a căsătorit cu cel mai mare rival al său

Augustus Caesar a devenit primul Împarat al Romei între 63 î.Hr și 15 și a rămas în istorie pentru Pax Romana. A avut o avere personală echivalentă cu 20% din întreaga economie a imperiului, mai exact o sumă de 4,63 trilioane de dolari. Acesta deținea pe numele său Egiptul.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Augustus Caesar (63 î. , împărat roman): 4,6 trilioane de dolariimparat

Primul împărat roman, care a condus vastul imperiu din 27 î.Hr. până la moartea sa în 14 , s-a lăudat cu o avere personală echivalentă cu 20% din întreaga economie a imperiului, estimată astăzi la 4,63 trilioane de dolari. La un moment dat, Augustus deținea pe numele său personal Egiptul. Cu toate acestea, averea s-a a fost ruinată în ultimii ani din viață, din cauza unor investiții economice slabe și a unor campanii militare eșuate.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Despre Augustus Caesar, primul Împarat al Romei

A devenit primul Împarat al Romei (Augustus Cezar) între 63 î.Hr și 15 și a rămas în istorie pentru Pax Romana, o perioadă de pace de aproape două secole în care Roma a impus ordine într-o lume marcată de conflicte. Ascensiunea la putere a lui Octavian nu a fost una pașnică. După asasinarea unchiului său, Octavian a format o alianță cu Marcus Aemilius Lepidus și Marc Antonoiu, un general apropiat de Cezar.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Împreună au eliminat toți inamicii politici și i-au învins pe asasinii lui Iulius Cezar în Grecia, bătălia de la Filippi din 42 î.Hr. Drept recompensă, Antoniu a preluat puterea în provincile înstărite din est. Nu a durat mult până când Octavian și Antoniu au devenit adversari.

Octavian și-a adăugat numele de Augustus

Antoniu a fost implicat într-o aventură scandaloasă cu regina Egiptului, Cleopatra, cu care ar fi avut și copii. Antoniu a decis să îl susțină pe Caesarion, fiul lui Iulius Cezar, ca urmaș legitim la tron, în detrimentul lui Octavian. Cel din urmă l-a acuzat de înaltă trădare și i-a declarat război. Când flota lui Antoniu și al Cleopatrei a fost învinsă de romani la Actium în 31 î.Hr, cei doi au decis să se sinucidă.

Reîntors victorios la Roma, Octavian și-a adăugat numele de Augustus, devenind imperator până la sfârșitul vieții. Întregul Imperiu roman, în ciuda contestării din partea consulilor și generalilor era în mâna unui singur om: Octavian Augustus Cezar.

Unul dintre cei mai detestați oameni

Reformele lui Octavian i-au adus susținere în provincii, însă a ajuns să fie unul dintre cei mai detestați oameni din Capitală. El a calmat populația de temerile dictatoriale și a ales să mențină instituțiile republicii, inclusiv senatul. A adăugat noi senatori din întreaga Italie, apoi le-a trasat noi sarcini, de a deveni consuli independenți și de a guverna pronvinciile romane.

Octavian și-a păstrat autoritatea asupra Senatului și s-a folosit de dreptul său de veto. Puterea lui a stat în susținerea armatei. A înjumătățit numărul legiunilor și a trimis veteranii să se stabilească în colonii, pentru a romaniza acele regiuni și a consolida imperiul.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191