Gastronomia grecească, una dintre cele mai vechi din lume, este recunoscută pentru influențele sale istorice, sănătatea pe care o promovează și gustul unic al preparatelor. Încă din antichitate, grecii au folosit ingrediente locale proaspete, îmbinându-le cu măiestrie pentru a crea rețete simple, dar pline de savoare. Una dintre cele mai simple rețete este cea dezvăluită de un bucătar expert grec. Deși pizza este un preparat cu origini italiene, grecii au propriile versiuni care sunt extrem de bune.
Aluatul de pizaa care e gata în 3,4 minute
Vrei pizza, dar o vrei acum? Întreabă Dimitris Michaelidis, un chef grec, care sugerează un aluat de pizza doar cu două ingrediente. Mai mult este gata în 3-4 minute, asigură expertul.
Este cea mai simplă rețetă, dar gustul este desăvârșit asigură expertul grec. Cele două ingrediente sunt făina și iaurtul.
Clanul Mitel Ep. 1/ Elena Radu, agresoarea din Ploiesti, este fiica unui camatar arestat
Iată care sunt pașii:
Puneți făina și iaurtul în vasul mixerului și frământați timp de 4 minute în mixer sau cu mâna.
Dacă vrem, punem sare în aluat, dar o putem pune și deasupra, alături de ingredientele pentru topping.
Tăiați aluatul în jumătate, puneți-l pe o suprafață înfăinată și întindeți-l cu sucitorul într-o foaie rotundă de aproximativ 4 milimetri grosime.
O punem într-o tavă pentru pizza unsă puțin adânc sau pe o foaie tapetată cu hârtie de copt și, dacă vrem, întoarcem puțin circumferința spre interior, formând un inel.
O sărăm (dacă vrem, putem să punem sare în timpul frământării, altfel o sărăm înainte de a pune ingredientele de acoperire).
Deasupra se pun ingredientele la alegere, se acoperă cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C (rezistență sus și jos) pentru aproximativ 30 de minute.
Ingrediente: Porții: Pentru 2 pizza, diam. aproximativ 30 cm
- 500 g făină auto-crescătoare
- 500 g iaurt strecurat
Preparare: Puneți făina și iaurtul în vasul mixerului și frământați timp de 4 minute în mixer sau cu mâna. Dacă vrem, punem sare în aluat, dar o putem pune și deasupra, alături de ingredientele pentru topping.
Tăiați aluatul în jumătate, puneți-l pe o suprafață înfăinată și întindeți-l cu sucitorul într-o foaie rotundă de aproximativ 4 milimetri grosime. O punem într-o tavă pentru pizza unsă puțin adânc sau pe o foaie tapetată cu hârtie de copt și, dacă vrem, întoarcem puțin circumferința spre interior, formând un inel circumferențial.
O sărăm (dacă vrem, putem să punem sare în timpul frământării, altfel o sărăm înainte de a pune ingredientele de acoperire).
Deasupra se pun ingredientele la alegere, se acoperă cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C (rezistență sus și jos) pentru aproximativ 30 de minute.
Secretul stă în servire
Sugestie de servire: Presărați aluatul cu sare, dacă nu a fost frământat, întindeți deasupra sos de roșii și așezați ici-colo mozzarella tăiată în felii și câteva frunze de busuioc pentru o pizza clasică margherita sau felii de șuncă, amestec de brânză rasă, ciuperci, bucăți de ardei, bucăți de bacon și opțional niște oregano.