Cel mai bun trăgător din Europa!

Cel mai bun trăgător din Europa!

Baschetbalistul lui CSM Petrolul Ploieşti, Codruţ Dinu, poate fi considerat cel mai bun trăgător din Europa la nivelul său de vârstă! În urmă cu puțin timp Dinu a participat la Basketball Without Borders (BWB) Europe, un program pe care NBA şi FIBA îl dedică celor mai promiţători 60 de tineri baschetbalişti din Europa. e pe bătrânul continent (30 de fete şi 30 de băieţi).

Sportivii au avut prilejul să participe la diverse antrenamente specifice, dar şi la diferite concursuri la finalul cărora au fost premiaţi de către organizatori, Codruţ reuşind să câştige competiţia aruncărilor de „3 puncte”. În prima rundă, jucătorii au avut câte 25 de aruncări din 5 poziţii diferite, iar primii 4 s-au calificat în finală. Cu 15 reuşite, Dinu s-a numărat printre finalişti, iar în ultimul act şi-a îmbunătăţit performanţa şi a marcat de 17 ori, intrând astfel în posesia trofeului oferit celui mai bun shooter!

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Anul acesta, evenimentul a avut loc în Spania, la Fuengirola, o localitate situată aproape de Malaga, şi a beneficiat de prezenţa unor foşti jucători din NBA şi WNBA – Collin Sexton (Utah Jazz), Devonte Graham (San Antonio Spurs), Amaya Valdemoro (de 3 ori campioană în WNBA) şi Anna Montanana, sau a unor antrenori asistenţi din NBA, precum Kenny Atkinson (Golden State Warriors), Durch Gaitley (Sacramento Kings), Popeye Jones (Denver Nuggets) ori Joshua Longstaff (Charlotte Hornets).

Codruţ Dinu a fost singurul român inclus în programul din acest an, „lotul” celor 30 de băieţi născuţi în 2007 fiind format din alţi tineri sportivi din Germania (5), Franţa (4), Italia (4), Lituania (3), Spania (3), Serbia (2), Belgia (2), Slovenia, Polonia, Grecia, Ţările de Jos, Austria şi Georgia (câte 1).

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

În vârstă de 17 ani, Codruţ este multiplu campion naţional de juniori cu echipele CSM Petrolul Ploieşti şi tocmai a încheiat cel de-al treilea sezon în calitate de component al echipei de seniori, pentru care a adunat 54 de partide în Liga Naţională. Baschetbalistul pregătit la club de Ionuţ Ivan a debutat, în luna februarie, pentru echipa naţională de seniori a României, evoluând peste 8 minute în partida cu Luxemburg.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191