Cel mai eficient truc! Castraveții tăi vor crește de două ori mai repede datorită unui ingredient banal din bucătărie

Cel mai eficient truc! Castraveții tăi vor crește de două ori mai repede datorită unui ingredient banal din bucătărie

Castraveții sunt una dintre cele mai populare culturi de legume. Pentru a obține o recoltă bună de castraveți, este necesar să le asigurați condiții optime de creștere și să fertilizați în mod regulat solul. Iată care este cel mai eficient îngrășământ!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Îngrășământ lichid cu drojdie

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie: 10 litri de apă, 100 de grame de drojdie proaspătă sau 10 grame de drojdie uscată și 3 linguri de zahăr. Cum să prepari: trebuie să dizolvi drojdia în apă caldă și să adaugi zahărul, după care amesteci și lași conținutul câteva ore într-un loc cald. La compoziția obținută trebuie să adaugi 10 litri de apă și apoi amesteci bine. Udă castraveții cu acest îngrășământ o dată pe săptămână în perioada de creștere activă și fructificare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Această metodă de fertilizare te va ajuta să obții castraveți puternici, sănătoși și cu creștere rapidă, cu multe fructe suculente și parfumate.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

De ce drojdia este utilă plantelor

Drojdia este bogată în elemente utile plantelor, precum azot, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier etc. În plus, drojdia contribuie la activitatea microorganismelor din sol, îi îmbunătățește compoziția și capacitatea de a reține umiditatea.

Castravetele, o plantă din sudul Asiei

Castravetele (Cucumis sativus) face parte din familia Cucurbitaceae și este o plantă legumicolă ce poate fi cultivată atât în câmp, cât și în sere și solarii. Planta își are originea în sudul Asiei, iar acum se cultivă în toate județele din România, preponderent în zonele din sud și vest, deoarece acestea oferă cele mai bune condiții de mediu.

Castravetele este o plantă erbacee care are un sistem radicular slab dezvoltat și o tendință de a crește spre suprafața solului. Tulpina este târâtoare sau urcătoare, fragilă la tinerețe, devenind lemnificată când planta ajunge la maturitate.

Frunzele sunt mari, trilobate sau pentalobate și au perișori glandulari, aspri. Dacă sunt rănite, strivite sau răsucite, fructele vor avea un gust amar, deoarece curcubitacina va migra (din peduncul va ajunge în fruct).

Fructul are o formă alungită, cu ridicături semisferice, și poate avea dimensiuni și culori diferite. Semințele sunt turtite, de o culoare alb-gălbuie și sunt mai bine dezvoltate la baza fructului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191