Cel mai ieftin oraș din România. Locul unde duci un trai decent cu bani puțini

Cel mai ieftin oraș din România. Locul unde duci un trai decent cu bani puțini

Pe parcursul anului 2023, o reședință de județ din România a devenit „cel mai ieftin oraș” din punctul de vedere al costului vieții, cu o estimare lunară de lei, fără chiria inclusă. Tu știi despre ce oraș este vorba?

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Potrivit statisticilor prezentate de , platforma care analizează statistic nivelul de trai din marile orașe ale lumii, raportat la costul vieții din New York, pe parcursul anului 2023, Sibiul a devenit cel mai ieftin oraș din punctul de vedere al costului vieții, cu o estimare lunară de lei, fără chiria inclusă.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Cel mai ieftin oraș din România

Traiul în Sibiu este cel mai ieftin în comparație cu principalele reședințe de județ ale țării. Dacă în 2020 depășea costurile altor orașe precum Timișoara sau Craiova, raportat la traiul unei familii cu patru membri, în anul 2023, acesta a ajuns să fie cel mai ieftin. Astfel, o familie cu patru membri are nevoie de aproximativ de lei pe lună pentru a trăi decent în Sibiu, iar pentru un individ suma este de de lei pe lună.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Așadar, potrivit datelor publicate de cei de la Numbeo, Sibul a devenit, în 2023, cea mai „ieftină” reședință de județ din România, în ciuda faptului că prețurile fluctuează, iar unele sunt mai ridicate decât cele din alte orașe importante din țară. Per total, Sibiul ajunge să se claseze pe ultimul loc în topul costurilor.

Sat din Sibiu, ales cea mai atractivă destinație rurală din lume

Totodată, în Sibiu se află și satul care a primit oficial titlul de „Best Tourism Village” ” („Cel mai frumos sat turistic” ), în luna martie a acestui an. Este vorba despre Rășinari. Unul dintre motivele pentru care a câștigat acest premiu este economia sa mixtă, bazată pe agricultură, creșterea animalelor și meșteșugurile tradiționale, cu un accent deosebit pe creșterea oilor. 

De asemenea, potrivit unor surse oficiale, Rășinari este unul dintre cele mai vechi sate din Ardeal, menționat în documente încă din 1383, iar numele său vine de la faptul că localnicii se ocupau cu strângerea rășinii și vânzarea acesteia.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191