Cel mai mare mister al României. Ce s-a descoperit sub Castelul Peleș, în timpul construcției clădirii

Cel mai mare mister al României. Ce s-a descoperit sub Castelul Peleș, în timpul construcției clădirii

Castelul Peleș este, fără doar și poate, unul dintre cele mai emblematice locuri din țara noastră. Însă, pe lângă încărătura istorică a locului, cât și simpla frumusețe a clădirii, există și unele mistere și semne de întrebare despre acest faimos castel. Iar cu mult timp în urmă, aici s-ar fi făcut una dintre cele mai enigmatice descoperiri din țara noastră. Află alături de Click! mai multe detalii!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Dacă am face începe să facem o listă a simbolurilor țării noastre, cu siguranță că o adevărată comoară istorică și turistică precum Castelul Peleș se califică printre capii de serie ai acestei liste teoretice. Însă, nu multă lume din țara noastră știe că, pe lângă frumsețea estetică a clădirii, cât și valoarea ei istorică, există și unele mistere care domină imaginația curioșilor, chiar și în ziua de astăzi. Iar potrivit celor de la , unul dintre cele mai mari astfel de semne de întrebare este descoperirea enigmeticelor tăblițe de aur, care astăzi sunt considerate pierdute.  

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Mai precis, în anul 1875, când au și început lucrările de construcție la castel, în timpul săpăturilor pentru viitoarea instalație de apă ce avea să deservească mânăstirea Sinaia, muncitorii ar fi scos din pământ mai multe tăblițe de aur, scrise într-o limbă pe care niciunul dintre cei de pe șantier nu putea să o înțeleagă. Se pare că ar fi fost vorba despre peste 100 de astfel de tăblițe, scrise, cu alfabet grec, într-o limbă necunoscută, despre care se presupune că ar fi fost dacă. Se spune că pe aceste tăblițe ar fi fost descifrate toponime dacice, cât și nume de regi daci, iar odată cu tăblițele, au fost dezgropate și mai multe monede dacice.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Acest tezaur este înconjurat de multe semne de întrebare, iar cea mai mare parte a istoricilor de azi consideră că tăblițele ar fi falsuri istorice. Conform informațiilor, se pare că artefactele originale, de aur, ar fi fost vândute, iar banii obținuți ar fi finanțat lucrările de la Peleș. Însă, acesta nu este finalul poveștii incredibile a acestui tezaur.

Se pare că, înainte ca artefactele să fie vândute, s-ar fi făcut copii în plumb ale acestora. Iar unele dintre acestea se află chiar și astăzi în deozitul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”, iar alte 2 ar fi la Mânăstirea Sinaia. Chiar și Nicolae Ceaușescu ar fi fost intrigat de povestea acestui tezaur, iar în anii 1970, el ar fi început o anchetă în legătură cu descoperirea de la Sinaia, însă rezultatele nu au fost concludente.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191