Cel mai nou pământ românesc este de o frumusețe răpitoare, însă nimeni nu ar voie să îl calce. S-a născut în inima Mării Negre și este o adevărată atracție pentru turiștii care și-ar dori să-l vadă, însă acest lucru este interzis. Care este motivul pentru care nimeni nu poate vizita Insula Sacalin.
România scoate la suprafață secrete la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Pe cât de plină de lipsuri poate fi țara noastră, pe atât de frumoasă este atunci când ne raportăm la locurile pe care le deține. Insula Sacalin reprezintă noul pământ românesc, care s-a născut în Marea Neagră și pe care nimeni nu-l poate călca, pentru a nu-i distruge habitatul.
Insula care a schimbat harta țării noastre
Insula Sacalin s-a format la o mică distanță de coasta românească. Se află în dreptul brațului Sfântul Gheorghe al Deltei Dunării. Oamenii de știință sunt de părere că odată cu trecerea timpului, se va transforma într-o peninsulă imensă.
De ce nu o sustin PSD-istii pe Elena Lasconi: „Nu suntem slugile nimanui!”
Ce nu știai despre Insula Sacalin
Inițial, ce mai nou pământ românesc era împărțit în Sacalinul Mic și Sacalinul Mare. De-a lungul timpului, aceste două teritorii s-au unit prin înisipare, devenind unul și același. Insula Sacalin a fost amintită pentru prima dată în anul 1924, într-o hartă rusească, în perioada în care turcii voiau să-și impună puterea la gurile Dunării.
Insula Sacalin măsoară o suprafață de hectare, urmând ca în anul 1938 să devină o arie de protecție specială a Rezervației Biosferei Delta Dunării. Aici se regăsesc peste 230 de mii de specii de păsări, dintre acestea 14 fiind protejate.
În anul 1975, Insula Sacalin era predominant nisipoasă, dar nenumăratele specii de plante apărute în ultimii ani au ajutat-o să se împădurească.
Un alt motiv pentru care turiștilor le-ar fi interzis să calce pe cel mai nou pământ românesc ar fi faptul că Insula Sacalin, localizată în inima Mării Negre, ar fi, în același timp, și loc de premigrație și migrație.