Cel mai șocant experiment psihologic din istorie. Cazul David Reimer, băiatul crescut ca fată

Cel mai șocant experiment psihologic din istorie. Cazul David Reimer, băiatul crescut ca fată

De-a lungul istoriei, au existat nenumărate cazuri în care anumite persoane au fost prinse în anumite situații și alții au luat decizii pentru ei fără voia lor. Multe experimente puse la cale de psihologi în încercarea de a demonstra anumite lucruri au eșuat lamentabil, iar printre cele mai șocante experimente psihologice se numără și cel al lui David Reimer.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

În august 1965, Janet Reimer a născut doi băieței gemeni, Bruce și Brian. Opt luni mai târziu, unul din cei doi copii devine fetiță. În anul 1966, Bruce a fost supus unei operaţii de circumcizie, doar că decizia neconvențională de cauterizare a dus la o mutilare genitală. La acea vreme, psihologul John Money le-a sugerat părinților că băiatul ar putea duce o viață normală dacă va fi spus unei operații de schimbare de sex. Astfel că, medicii au îndepărtat organele genitale masculine, iar Bruce a primit numele de „Brenda”.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Totodată, părinții au fost sfătuiți să nu îi spună niciodată copilului că s-a născut, de fapt, băiat. Psihologul John Money a dezvoltat teoria „neutralității de gen”, prin care a încercat să demonstreze că identitatea de gen este rezultatul învățăturii și ar putea fi schimbată prin intervenții asupra comportamentului.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Brenda s-a comportat mai degrabă ca un băiat până în pragul adolescenței. Nu se juca cu păpuși, ci mai degrabă se lupta cu fratele său pentru mașinuțe. În anii 1970, psilogol a început să publice texte care susțineau că experimentul său a avut succes și că Brenda era o fată ca oricare, însă nu era deloc adevărat. La vârsta de 14 ani, adevărul a ieșit la iveală pentru copil, care, în ciuda faptului că purta rochii și împărtășea interese tipic „feminine”, s-a simțit întotdeauna bărbat.

„Dintr-o dată totul a avut sens, de ce m-am simțit băiat în toată această perioadă. Nu eram ciudat. Nu am fost nebun”, mărturisea adolescentul David la vremea respectivă, relatează A cerut să fie numit David și a luptat în anii ce au urmat pentru a-și recâștiga identitatea sexuală pierdută.

Însă nu a putut depăși traumele psiholofice provocate de experiment. Fratele său a dezvoltat schizofrenie și a murit din cauza undei supradoze de antidepresive în 2002, iar David, deși a reușit să își găsească o parteneră, alături de care a adoptat 3 copii, i-a cerut divorțul în 2004. Fiind grav afectat de depresie, pe 4 mai 2004, David Reimer a decis să își pună capăt zilelor. Și-a parcat mașina în parcarea unui magazin alimentar și s-a împușcat în cap. Tânărul avea doar 38 de ani.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191