Ceremonie militară și religioasă pentru omagierea eroilor neamului românesc, la Crucea Caraiman

Ceremonie militară și religioasă pentru omagierea eroilor neamului românesc, la Crucea Caraiman

La Crucea Caraiman din Munții Bucegi a avut loc, duminică, o ceremonie în memoria eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru unitatea tuturor românilor, precum și cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului și a 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

„Pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, precum și pentru a aduce cuvenita cinstire eroilor ce s-au jertfit pentru unitatea tuturor românilor, în perioada 2016-2021, Ministerul Apărării Naționale a implementat proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial”. Lucrările propriu-zise de restaurare a monumentului s-au desfăşurat pe parcursul a 11 luni, preponderent în perioada caldă, astfel: o lună în anul 2018, cinci luni în anul 2019 (iulie – noiembrie) și cinci luni în anul 2020 (iulie – noiembrie)”, a declarat Alexandra Ciolpan, purtător de cuvânt Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Concomitent cu lucrările de reabilitare, Ministerul Apărării Naționale a asumat un set ambițios de măsuri de promovare și informare cu privire la simbolistica, semnificația și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial. În plus, tot acum se împlinesc și 10 ani de la intrarea monumentului în Cartea Recordurilor.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Crucea de pe vârful Caraiman din Munții Bucegi are o înălțime de 39,3 metri și a fost construită în perioada 1924-1928, la altitudinea de 2.291 de metri. Ea a fost ridicată pentru cinstirea memoriei celor 30.000 de soldați români căzuți pe Valea Prahovei în timpul Primului Război Mondial.

În anul 2013, ea a fost recunoscută de Cartea Recordurilor drept cea mai înaltă cruce din lume situată pe un vârf montan. Chiar dacă au existat zvonuri că ar fi fost ridicată la cererea reginei Maria, crucea a fost construită la inițiativa comunității locale din Bușteni, din oțel rămas după bombardamentele din război și reciclat la Uzinele Reșița.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191