Chec cu mere și chefir. O idee de desert ușor de pregătit

Chec cu mere și chefir. O idee de desert ușor de pregătit

Checul se pregătește rapid și se poate prepara din mai multe ingrediente, fie fructe sau ciocolată. Una dintre rețetele clasice este cea de chec cu mere, la care se adaugă și chefir.

Virgil Nanu, CJ Prahova: „Lucrările de modernizare la Spitalul „Buna Vestire” avansează rapid!”

Merele pot fi integrate în mai multe rețete de desert și una dintre cele mai cunoscute dintre ele este cea de chec. Pentru a ieși pufos, este recomandat să scoți din timp de la frigider ingredientele și să le lași să ajungă la temperatura camerei.

Consiliul Judetean investeste 28 milioane de euro in centrale fotovoltaice care vor asigura autonomia energetica a localitatilor din judet

Rețetă de chec cu mere și chefir

Ingrediente:

Victor Ponta promite grațierea lui Călin Georgescu dacă ajunge președinte: ‘Da, pe toți care au dosare politice’

  • 250 grame zahăr
  • trei ouă
  • 300 grame făină
  • bicarbonat de sodiu
  • chefir
  • mere
  • unt

Mod de preparare:

Pentru început, se sparg ouăle într-un bol peste care se adaugă zahărul. Se bate bine cu un tel până când se obține un amestec omogen. Mai apoi, se adaugă și chefirul, merele care trebuie tăiate cubulețe. Merele trebuie adăugate treptat, se amestecă după fiecare tranșă și se pune și făina, care trebuie cernută înainte. Se adaugă și bicarbonatul de sodiu și se amestecă bine din nou.

Se unge o tavă cu unt și se pune compoziția de mai dinainte. Se uniformizează și se lasă la cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la 170 de grade Celsius. Dacă nu ești sigur că este gătit complet, este bine să înțepi checul cu o scobitoare. După ce s-a răcit complet, poate fi pudrat cu zahăr și tăiat.

Trucuri pentru un chec pufos

Atunci când faci un chec este bine să nu uiți de unt. Untul cremos se adaugă, de obicei, atunci când se folosesc fructe confiate, cel topit ajută ca desertul să fie pufos, în timp ce dacă este folosit rece s-ar putea să devină tare. Nu ar trebui să lipsească nici praful de copt sau bicarbonatul de sodiu.

La fel de importantă este și temperatura la care este copt checul. Este indicat să nu fie prea mare pentru că riști să se ardă pe exterior, iar la interior să nu fie gătit suficient. O temperatură mai mare trebuie la checul cu pruna, undeva la 180 de grade Celsius.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191