Cercetarea la fața locului în cazul „Fermei Dacilor” din Tohani a fost finalizată. Criminaliștii au descoperit mai multe fragmente osoase, presupuse a fi ale ultimei victime căutate.
Aceste resturi osoase au fost trimise la laborator pentru a fi identificat ADN-ul. Ancheta desfășurată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova s-a încheiat, iar fragmentele găsite sub ruine au fost expediate către laboratoarele din București pentru a fi supuse expertizei genetice, conform surselor judiciare.
Zona afectată de incendiu rămâne izolată și securizată, nepermitându-se accesul în ruinele lăsate în urma tragicului eveniment.
Un tată s-a făcut scrum, după ce a încercat să-și salveze cei trei copii
Joi, cele șapte cadavre identificate au fost preluate de familii de la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru a fi înmormântate. Se așteaptă primele concluzii ale anchetei efectuate de către ISU Prahova.
Ultima victima, despre care se știe cine e, dar nu a putut fi identificată până acum, este Lucian Ene, poreclit Pif, finul patronului Cornel Dinicu, un individ extrem de cunoscut atât în cercurile agenților de pază responsabili cu securitatea în cluburile de lux din Capitală, cât și în mediul interlop.
Din informațiile provenite de la surse judiciare, citate de Gândul, se pare că Lucian Pif a sărbătorit Crăciunul la Ferma Dacilor împreună cu soția și cei trei copii ai săi.
Doi dintre cei trei copii ai săi au murit în incendiu
În urma tragicului incendiu care a cuprins clădirea din lemn, soția lui a reușit să scape împreună cu unul dintre cei mici.
Din păcate, soțul ei și ceilalți doi copii erau deja decedați din cauza intoxicației cu fum. Mama și copilul au fost transportați la Spitalul de Urgență Ploiești, prezentând arsuri pe 5% și, respectiv, 8% din suprafața corpului.
Potrivit surselor, Lucian Pif a devenit cunoscut în anii ’90 când a început să lucreze ca agent de pază la un restaurant din Regie, un loc în care se întâmplau adesea conflicte violente. Acolo l-a întâlnit pe Cornel Dinicu, care și el era agent de pază și era cunoscut în lumea interlopă ca recuperator.
Legătura strânsă dintre cei doi s-a menținut de-a lungul timpului. Cornel Dinicu a devenit nașul lui Pif, iar acesta din urmă frecventa Ferma Dacilor în mod regulat.
Tragedia în care 8 oameni au murit arși de vii
Incidentul s-a produs în a doua zi de Crăciun, când „Ferma Dacilor”, o pensiune din Gura Vadului, a fost distrusă de flăcări. 7 persoane au pierit, iar încă una era dată dispărută.
În momentul izbucnirii incendiului, 26 de persoane se aflau în pensiune pentru o petrecere, iar 18 au reușit să se evacueze la timp. Un copil și un adult au fost răniți. Clădirea nu deținea autorizație de incendiu.
Într-un interviu exclusiv digi24, șeful DSU, Raed Arafat, a dezvăluit că foștii șefi ai pompierilor din Prahova, care erau în funcție la momentul controlului la fermă, au fost obligați să se pensioneze din cauza unor încălcări grave, în ciuda avertismentelor anterioare că ar trebui să fie închisă. Aceștia au organizat o masă de protocol pentru ISU Prahova la „Ferma Dacilor” câteva luni după control.
Ministrul Economiei și al Turismului, Radu Oprea, a declarat că Ministerul Turismului nu are atribuții în obținerea permisiunii de funcționare a pensiunilor, ci doar certifică standardele de calitate. Oprea a subliniat necesitatea modificării legii pentru a impune certificarea pensiunilor numai cu autorizații corespunzătoare, nefiind responsabil pentru aspectele legate de construcții.