Cine sunt românii care vor fi grav defavorizați la recalcularea pensiilor din 1 septembrie. Ei nu vor primi niciun ban în plus

Cine sunt românii care vor fi grav defavorizați la recalcularea pensiilor din 1 septembrie. Ei nu vor primi niciun ban în plus

Anton Hadăr, în calitate de președinte al Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, a oferit o analiză detaliată la Antena 3 CNN privind efectele recalculării pensiilor începând cu 1 septembrie, evidențiind categoriile de pensionari care vor fi semnificativ afectate.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Recalcularea va aduce creșteri semnificative pentru anumite categorii de pensionari care au fost dezavantajați de legea în vigoare din cauza unor indici de corecție mici. Hadăr a ilustrat această situație prin exemple concrete de pensionari care, deși au același număr de puncte, primesc pensii diferite.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Pensionarii cu pensii mari, afectați direct

De exemplu, există pensionari cu sume de de lei, de lei și de lei. Toți aceștia ar trebui să primească aceeași pensie, dar diferențele rezultate din indicii de corecție i-au afectat pe unii dintre ei.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Mai mult, în discuție au intrat și cazurile de pensionari cu sume precum de lei, care, deși au același punctaj, se află în situații similare de stagnare a pensiilor.

Indicele de corecție a fost un factor determinant în această disparitate, trecând de la 1,06 la 1,41, afectând pe cei cu stagiul complet de cotizare, care, în prezent, este de 35-35 de ani pentru bărbați. Cu toate acestea, există și cazuri cu 25 sau chiar 20 de ani de cotizare, ceea ce a contribuit la varietatea de situații întâlnite.

Recalcularea va aduce, conform estimărilor lui Hadăr, creșteri pentru cei cu sume mai mici, de exemplu, de la la de lei, de la la de lei, în timp ce cei cu sume mai mari, cum ar fi cei cu de lei, vor rămâne în continuare la aceeași sumă. Astfel, diferențele mari dintre pensii nu vor fi niciodată complet eliminate.

Și cei cu punctaje mici vor fi afectați

Printre cei afectați se numără și cei care primesc pensii minime, mulți dintre aceștia având un punctaj foarte mic și, implicit, sume mici, referindu-se la cei cu pensii de până în de lei.

Recalcularea va avea un impact diferit asupra acestor categorii de pensionari. Cei care au avut un număr mare de ani de muncă vor avea creșteri semnificative, uneori chiar dublare a sumei, datorită criteriilor de stabilitate. Însă cei cu pensii mici, cum ar fi cei cu 450 de lei, nu vor beneficia de aceleași creșteri deoarece au avut un număr redus de ani de muncă.

„Din păcate sunt printre ei și oameni care au pensia minimă, chiar foarte mulți care au punctaj foarte mic, au număr de puncte puține, mă refer aici la cei până în lei.

Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare 100% pentru că au avut ani mulți de muncă și intervine acea suplimentare pe criterii de stabilitate, dar cei care sunt pe aici care au vreo 450 lei, potrivit contribuției lor, dar primesc de lei, pe aceștia nu-i mai scoate nimeni de aici o perioadă pentru că au și ani puțini de muncă.

Unii dintre ei vor sări Pârleazu, alții mulți vor rămâne aici, dar vor sta pe loc și cei care au pensie calculate  care le-au fost favorizate și pe grupe”, a spus Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater” a explicat la Antena 3 CNN

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191