Cine sunt românii care vor lua doar 2.100 de lei pensie, după 35 de ani de muncă

Cine sunt românii care vor lua doar 2.100 de lei pensie, după 35 de ani de muncă

Angelica Grigoraş, pensionară: „Nu mă întind mai mult decât îmi e plapuma, mai am copii care sunt căsătoriţi, mă ajută ei.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Milioane de pensionari din România sunt în aceeaşi situaţie iar viitorul nu sună bine deloc. Peste 15 ani, şase milioane de angajaţi ar putea fi nevoiţi să susţină pensiile a opt milioane de seniori. Ce putem face să ne mărim veniturile la bătrâneţe?

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Cât vom avea pensia

Un român cu un salariu mediu net de de lei şi care contribuie 35 de ani la sistemul public de pensii va da statului peste de lei. Când va ieşi la pensie, ar urma să primească lunar de lei. Ţinând cont că speranţa de viaţă e de 75 de ani, va lua, în total, de lei. 

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Însă mai poate avea o sursă de bani. Pilonul doi, obligatoriu pentru salariaţii până în 35 de ani, dar administrat privat. Aici contribuţia este de aproape 6 ori mai mică decât la pilonul unu, dar câştigurile sunt consistente. În cazul exemplului nostru, 154 de mii de lei. Lunar ar putea primi în plus la pensie lei.

Pilonul 3 de pensii este facultativ. Contribuţiile pot fi virate de angajator sau plătite de salariat. La o sumă achitată de 165 de lei lunar, adică 70 de mii de lei în total, după 35 de ani de contribuţie, se vor primi 100 de mii de lei, adică peste 800 de lei lunar.

Pilonul 4 este pensia ocupațională. Se poate beneficia de acest instrument de economisire doar dacă angajatorul vrea să deschidă un fond de pensii şi să vireze acolo bani, în plus faţă de salariul lunar. 8 milioane de români cotizează lunar la pilonul II de pensii. În 15 ani, în fondul privat s-au strâns peste 24 de miliarde de euro. 

Situaţia Pilonului III de pensii

Pentru că este facultativ, Pilonul III s-a dezvoltat mai lent în ultimii ani.  Aproape de români contribuie lunar. În fondul privat s-a acumulat o sumă uriaşă – 1 miliard de euro. 

Alexandra Smedoiu, președinte: „Dacă contribuim 400 euro pe an timp de 35 de an, tot cu randament 2%, atunci pensia pe care o primesc din acest al treilea pilon poate să-mi acopere 20% din suma pe care am câştigat-o în ultima perioadă de viaţă activă.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191