
INGREDIENTE
Ingrediente Ciorba de legume – o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa
4 l apa
120 g amestec cubulete de morcov si ardei rosu ( congelate )
200 g ceapa alba si rosie
300 g cartofi taiati cubulete mici
100 g stevie taiata marunt
150 g loboda alba taiata marunt
1 lingura plina cu amestec de legume deshidratate – ceapa, ardei, morcov, telina, pastarnac, patrunjel
60 ml ulei
1/2 borcan ( 400 g) cu sos de ardei copt
sare dupa gust
bulion de zarzare rosii ( corcoduse)
leustean verde
Portii: 10 Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume – o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa:
Cum se prepara Ciorba de legume – o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa
Mai intai mi-am pregatit legumele. Am scos de la congelator morcovul si ardeiul rosu.
Am curata ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt. Am curatat cartofii i-am spalat si i-am taiat cubulete mici. Am spalat stevia si loboda sub jet de apa, le-am taiat marunt.
Am pus pe foc o tigaie wok, am lasat-o sa se incinga si am adaugat uleiul, apoi ceapa, morcovul si ardeiul, am lasat sa se caleasca cca 7-8 min, apoi am adaugat stevia si loboda, am amestecat bine, am presarat putina sare si am mai lasat la calit cca 5-6 min, dupa care am adaugat si lingura cu amestec de legume deshidratate.
Separat am pus o oala cu apa cca 4 l le foc mic, cand a inceput sa se incalzeasca apa am pus amestecul din tigaie, am adaugat cartofii si am lasat sa fiarba, sa dea in 2-3 clocote.
La final am adaugat sosul de ardei copti si bulionul de zarzare,2-3 minute sa clocoteasca.Am gustat daca mai este nevoie de sare si acreala, am stins focul si am presarat leustean verde tocat. Mi-am pus in castron si am lasat sa se raceasca, imi place sa mananc ciorba rece si cu ceapa verde.
sursa: www.bucataras.ro