Ciorba de pleurotus

Ciorba de pleurotus

INGREDIENTE
Ciuperci pleurotus cca. 700 g,
Ceapă verde 1 legătură,
Ceapă roșie nouă 1 bucată,
Morcovi 2 bucăți,
Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
Păstârnac rădăcină 1 bucată,
Gulie 1 bucată
Ardei kapia 1 bucată,
Tije de țelină apio 2 bucăți,
Ulei de rapiță 2 linguri,
Sare de mare 1 lingură,
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
Boia de ardei dulce 1 lingură,
Smântână cca. 100 ml,
Gălbenuș de ou 3 bucăți,
Oțet 1 lingură.

Alo, ce caută penalii în funcții publice? Vlad Voiculescu, anchetat penal, a fost numit consilier al lui Nicușor Dan

Portii: 8 Timp de preparare: sub 90 minute

TSD Prahova lansează campania ‘Coșul de Crăciun – pentru fiecare familie’. Vino și tu să aduci bucurie familiilor care nu își permit prea mult de Sărbători!

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pleurotus:
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.

Modernizarea Spitalului din Azuga, reluată de administrația Nanu după ani de blocaj

Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.

Apoi se adaugă ciupercile tăiate fideluță, se asezonează de sare, se completează cu apă, cca. 3000 ml, apoi se lasă la fiert semiacoperit cca. 35 minute la foc mediu.

Gălbenușurile se amestecă cu oțetul și smântâna până ce se omogenizează, apoi se toarnă puțină zeamă de supă, amestecându-se ușor până ce se obține o creamă fluidă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, atenție sursa de căldură să fi oprită, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Se asezonează cu leuștean și se servește fierbinte!

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468