Codul Rutier prevede o pedeapsă usturătoare pentru şoferii care îşi decorează maşinile cu coarne de ren

Codul Rutier prevede o pedeapsă usturătoare pentru şoferii care îşi decorează maşinile cu coarne de ren

Cuprinşi de spiritul Sărbătorilor, tot mai mulţi şoferi români îşi decorează maşinile cu coarne de reni. Numai că poliţiştii îi avertizează că acest lucru este interzis, prin Codul Rutier.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Instalarea coarnelor de ren pe mașină devenit din ce în ce mai populară în rândul conducătorilor auto, în ultimii ani, iar unele kit-uri de decorațiuni auto pentru Crăciun includ astfel de accesorii, alături de nasul roșu al cunoscutului ren „Rudolf”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

 

Amendă de 1.160 lei

Agenţii de la circulaţie avertizează că utilizarea unui sistem de iluminare auto neomologat este interzisă, iar asta înseamnă că montarea coarnelor de ren iluminate este considerată neregulamentară.

 

Şoferii trebuie să știe că legea prevede și sancțiuni pentru modificările structurale sau tehnice aduse mașinii pentru a atașa decorațiuni, putând duce la reținerea talonului de către poliție.

 

 

Șoferii care încalcă aceste prevederi riscă între 6 și 8 puncte de amendă, adică între 870 și 1.160 de lei.

 

Amenzile cresc în funcţie de salariul minim pe economie

Începând cu 1 ianurie 2024, în funcție de decizia guvernului privind majorarea salariului minim, valoarea punctului de amendă va fi de cel puțin 165 de lei, raportat la salariul minim brut actual de 3.300 de lei.

 

Astfel, dacă salariul minim brut va fi majorat la 3.700 de lei, conform discuțiilor care au loc cu patronatele și sindicatele, punctul de amendă crește la 185 de lei.

 

Majorarea amenzilor va fi de aproximativ 14%. Valoarea punctului de amendă a fost plafonată de Guvern prin ordonanțe succesive la valoarea din 2017, respectiv 145 de lei. Ultima plafonare, valabilă până la finalul anului, a fost stabilită prin OUG nr. 168/2022.

Prin urmare, şoferii trebuie să fie foarte atenţi la drum, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă, pentru că, în caz contrar, Moşul le-ar putea lăsa o amendă sub brad.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191