Compania care concediază peste 7.000 de angajați. E prezentă și pe piața din România

Compania care concediază peste 7.000 de angajați. E prezentă și pe piața din România

Compania globală Unilever, un gigant în domeniul bunurilor de larg consum, a luat decizia de a separa operațiunile sale referitoare la înghețată într-o entitate separată, într-o mișcare menită să reducă costurile. Această decizie are un impact semnificativ asupra angajaților din întreaga lume, inclusiv din România.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Ce branduri vor fi afectate de această schimbare structurală

Una dintre cele mai cunoscute mărci de înghețată, Ben & Jerry’s, împreună cu Magnum și alte branduri, vor fi afectate de această schimbare structurală. Fabrica de înghețată Betty Ice din Suceava, unde aproximativ 200 de angajați lucrează pentru Unilever, se află printre unitățile care vor resimți impactul acestei transformări majore.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Unilever a declarat că vor fi luate în considerare mai multe opțiuni pentru separarea operațiunilor referitoare la înghețată, dar cea mai probabilă opțiune este crearea unei noi companii listate. În 2023, vânzările de înghețată ale Unilever au atins 7,8 miliarde de euro, ceea ce evidențiază importanța acestei părți a afacerii sale.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Urmează o perioadă dificilă pentru peste de angajați

Anunțul Unileverului privind restricționarea costurilor a inclus și un program de reduceri de aproximativ 800 de milioane de euro în următorii trei ani. Acest lucru va duce la afectarea a aproximativ de poziții la nivel global, semnalând o perioadă dificilă pentru mulți angajați ai companiei.

În cadrul noilor planuri, Unilever va fi concentrată pe patru domenii principale: produse de frumusețe, îngrijire personală, îngrijirea locuinței și nutriție. Această decizie vine în urma tendinței generale din industrie, unde și alți mari jucători, cum ar fi Nestle SA, au luat măsuri similare, separându-și afacerile din domeniul înghețatei.

Unilever este prezentă și pe piața din România

Unilever este prezentă în România și coordonează operațiunile în șapte țări din regiunea Europei Centrale și de Sud. Această decizie ar putea avea un impact semnificativ asupra pieței muncii din țările învecinate și ar putea schimba peisajul economic în regiune.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191