Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. O casă bătrânească ajunge să coste și 100.000 de euro

Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. O casă bătrânească ajunge să coste și 100.000 de euro

În comuna Gârbova de Sebeș, zeci de familii de sași care au plecat acum mai bine de 30 de ani au revenit în țară și au renovat locuințele în care au copilărit și au format o comunitate de suflet.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Când sunt în străinătate, localnicii au grijă de casele lor, frumos înșirate, cu vii și grădini. Când se deschid porțile imense ale locuințelor săsești, totul prinde contur. Localnicii le țin în ordine pentru proprietarii stabiliți în alte țări, care vin în vacanță.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Marcela Pescan, localnică Gârbova de Sebeș: „Vin de două ori pe an. Sunt casele renovate, sunt întreținute, nu sunt lăsate în paragină. Este casa lor părintească, au răscumpărat-o. Totuși ei țin la România. Iubesc România”.

Agneta a plecat din România, în Germania, de mai bine de 35 de ani. După Revoluție s-a întors și a răscumpărat casa părintească.

Agneta Thiess, etnic german născut în România:Nu regretăm că am cheltuit banii pentru așa ceva. Am făcut băile noi, terasa, am pus uși noi, geamuri. De Rusalii ne întâlnim și petrecem împreună”.

Claudia Nedelea, localnică:Ei de aici se trag, aici e parte din sufletul lor și oricând e vorba de România ei sunt primii. Ei stau majoritatea pe lângă Munchen”.

De la întoarcerea sașilor, valoarea unei case a crescut chiar și la de euro, iar autoritățile au investit în partea de infrastructură.

Ioan Muntean, primar Gârbova de Sebeș: „E un plus de valoare pentru comunitate. E o atracție foarte mare și pentru turiști, vin foarte mulți și din București. Noi lucrăm la infrastractură ca să le creeăm condiții. Am renovat străzile, trotuarele”.

Sașii vin în țară de Rusalii când se întâlnesc cu toții ca să petreacă, dar și vara când stau mai bine de o lună. 

Articol recomandat de

FOTO Fata fostului star al fotbalului s-a dezbrăcat complet! Cum a apărut după ce le-a răspuns celor care s-au luat de ea că pozează sexy

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191