Conferință PSD Prahova/ Hidro Prahova, somată să explice tarifele exorbitante şi problemele cu alimentarea cu apă a mii de gospodării

Conferință PSD Prahova/ Hidro Prahova, somată să explice tarifele exorbitante şi problemele cu alimentarea cu apă a mii de gospodării

Conferință de presă la PSD Prahova, pe tema problemelor cu furnizarea apei și tarifele exorbitante ale Hidro Prahova.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Astăzi, la sediul PSD Prahova, a avut loc o conferință de presă pe o temă sensibilă și crucială pentru comunitatea locală: problemele cu furnizarea apei și tarifele mari percepute de operatorul Hidro Prahova.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

La intalnirea cu presa locala au participat Virgiliu Nanu, candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Prahova, parlamentari PSD de Prahova și primari din mai multe comune din județul Prahova. Principala temă a discuției a fost reprezentată de dificultățile întâmpinate de comunități în accesarea serviciului de apă potabilă și tarifele exorbitante practicate de Hidro Prahova.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Virgiliu Nanu a adus în atenție faptul alarmant că abonații Hidro Prahova plătesc al doilea cel mai mare tarif la apă din țară, în timp ce societatea înregistrează pierderi de 48%, o situație cu adevărat alarmantă și nejustificată. Nanu a cerut public operatorului să explice motivele tarifelor extrem de mari și să găsească soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

În plus, Virgiliu Nanu a acuzat nepăsarea actualei conduceri a Consiliului Județean Prahova, întrebând de ce nu au fost începute lucrările de executie a sistemului de apă în Provita de Jos sau Aluniș, unde oamenii așteaptă de peste 10 ani să beneficieze de acest serviciu esențial. Nanu a intrebat dacă nu cumva întârzierea acestor proiecte ar putea fi rezultatul unor contracte preferențiale cu firmele aflate în sfera de influență a PNL.

Nanu a promi că racordarea comunelor din Prahova la sistemul de alimentare cu apă potabilă va fi prioritatea sa după ce va câștiga conducerea Consiliului Județean Prahova.

Primarul comunei Bătrâni a făcut un apel către Hidro Prahova să preia rețeaua finalizată de Primărie pentru a asigura racordarea a 840 de gospodării la rețea. Actualmente, majoritatea locuitorilor, în special persoanele în vârstă, sunt nevoiți să transporte apa cu găleata de la fântâni.

La rândul său, primarul comunei Vârbilău a reclamat faptul că, începând cu anul 2020, Hidro Prahova a promis alimentarea cu apă a comunei, însă până în prezent nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

Primarul comunei Soimari, care a reușit să reabiliteze o rețea de apă nefinalizata din 2014, a subliniat că din cauza unor pompe de presiune montate de Hidro Prahova, mai multe gospodării nu au acces la apă potabilă, din lipsa presiunii adecvate.

La Vadu Săpat, oamenii sunt nevoiți să primească apă cu rată, doar două ore dimineața și două ore seara, în timp ce Hidro Prahova nu a investit niciun leu în rețea, conform declarațiilor primarului local.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191