Consiliul Local urmeaza sa dezbata un proiect „verde”: Copaci inalti, pe principalele artere de circulatie din Ploiesti

Consiliul Local urmeaza sa dezbata un proiect „verde”: Copaci inalti, pe principalele artere de circulatie din Ploiesti

Autoritățile din Ploiești urmează să discute un proiect care propune plantarea unor copaci maturi de-a lungul mai multor artere de circulație. Arborii care ar urma să fie plantați în scuarurile dintre benzi trebuie să aibă înălțimea de peste doi metri și jumătate, iar perioada de implementare a proiectului ar urma să fie de 12 luni.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Proiectul, inițiat acum câteva luni, este propus pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a forului legislativ local.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Plantările de copaci ar urma să fie derulate de către SGU Ploiești.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Proiect pentru plantarea unor copaci înalți de-a lungul arterelor de circulație din Ploiești

Proiectul propune plantarea unor copaci maturi de-a lungul Bulevardului Republicii din Ploiești, în scuarurile dintre benzi, precum și pe străzile Găgeni, Mărășești, Gheorghe Grigore Cantacuzino și în sensul giratoriu din fața AFI.

„Prin plantarea de arbori se va realiza o barieră verde ce va traversa unele din cele mai circulate trasee din municipiul Ploiești. Spre deosebire de vegetația din prezent (flori, arbuști, conifere pitice), arborii vor avea un efect mai mare asupra bunăstării populației: prin umbrire, prin captarea CO2-ului, prin reducerea efectelor poluării fonice, prin crearea efectului estetic de pădure urbană, prin reducerea temperaturii resimțite la nivelul asfaltului în perioada de vară etc.”, arată inițiatorii.

Sursa: Telegrama.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191