Contract „cu dedicatie”, fara licitație! Voucherele anticriză din sectorul 1/ Platforma, făcută cu firma unui USR-ist

Contract „cu dedicatie”, fara licitație! Voucherele anticriză din sectorul 1/ Platforma, făcută cu firma unui USR-ist

Se tot vorbește în aceste zile despre tichetele – voucherele- anticriză pe care primărița de la S 1 a anunțat cu surle și trâmbițe că ar vrea să le dea locuitorilor din sectorul pe care îl păstorește, pe ideea de a face față crizei energetice și pentru a trece mai ușor peste această iarnă.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Ce s-a aflat, însă, mai nou despre această inițiativă care a iscat îndelungi discuții, dar și contestări din rândul PSD și PNL? Că Primăria Sectorului 1 a atribuit prin achiziție directă contractul de circa 45.000 de euro pentru crearea platformei online de înscriere pentru voucherele de 1.000 de lei, pe care primarul Clotilde Armand vrea să le dea locuitorilor Sectorului 1, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local, potrivit Hotnews. Și că banii ajung la firma Field Zoom Data, unde printre acționari se numără și un membru al USR-ului, conform aceleiași surse.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Site-ul citat susține că anunțul pentru dezvoltarea platformei online a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice pe 7 noiembrie, ora 13:42, valoarea estimată fiind de 221.000 lei (circa 45.216 euro cu TVA) și că după 34 de minute, firma amintită a și depus ofertă, la același preț ca valoarea estimată de autoritate, primind rapid răspuns.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Ce s-a mai aflat despre firma în cauză? Că este înființată în 2019, are 5 angajați și mai mulți acționari.

Reacția lui Armand
Clotilde Armand a avut deja și o primă reacție pe acest subiect. Contactată de sursa citată, primarul susține că a respectat toate prevederile legale în ceea ce privește achiziția directă pentru platformă.

„Anunțul acestei achiziții a respectat absolut toate prevederile legale, întreaga procedură a fost derulată prin SEAP, totul este transparent. Este o achiziție cu atribuire directă, în temeiul legii.

Firma respectivă nu are nicio legătură de familie cu conducerea Primăriei. Am aflat că este o persoană acolo, care are 3% din firmă, care este membru USR, dar nu este în conducerea partidului”, a declarat Armand, pentru Hotnews.ro.

Anunțul Primăriei despre platforma informatică
Săptămâna trecută, pe 17 noiembrie, Primăria Capitalei transmitea, într-un comunicat, între altele, că „cetățenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie începând de astăzi pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei. Reamintim faptul că, la inițiativa primarului, Clotilde Armand, fiecare cetățean cu domiciliul sau reședința în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face față crizei energetice și pentru a trece mai ușor peste această iarnă”.

În același comunicat se menționa și faptul că, potrivit legislației în vigoare, „regulamentul de acordare a acestor tichete este în dezbatere publică și orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html. După ieșirea Regulamentului din dezbaterea publică, urmează ca acesta să fie supus dezbaterii și votului Consiliului Local Sector 1.”

„Înscrierea în acest program se va face prin accesarea aplicației informatice („Platforma”).După completarea formularului online de către solicitant, formularul este procesat, iar participanții eligibili sunt notificați prin SMS. Tichetul propriu-zis ajunge prin poștă cu semnătură de primire pe scrisoarea de transport”, a mai comunicat, la acea dată, instituția condusă de către Clotilde Armand.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191