Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună. Primar: Ce se întâmplă după ora 4 se întâmplă după ora 4

Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună. Primar: Ce se întâmplă după ora 4 se întâmplă după ora 4

S-au luat primele măsuri în cazul băiatului care a fost sclavul propriei familii. Părinții au fost arestați la domiciliu, iar viceprimarul care deținea una dintre stânele la care băiatul era supus muncilor grele a fost reținut.

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Viceprimarul a fost reținut și va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii au ajuns la el, în ianuarie, când un bărbat – inginer silvic – a fost reținut pentru exploatarea prin muncă a copilului.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Copilul de 13 ani, din Brașov, a fost în ultimii ani sclavul propriei familii. Polițiștii au găsit o cușcă în care părinții îl țineau atunci când nu îl închiriau proprietarilor de stâne, pentru de lei pe lună. Băiatul nu mergea la școală, era bătut aproape zilnic și mânca ce găsea.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Este un caz șocant, în care DIICOT face audieri. Printre cei chemați să dea explicații a fost și viceprimarul comunei, care este proprietarul unei stâne la care băiatul ar fi muncit. Viceprimarul a fost reținut.

Unii săteni spun că nu știu despre ororile prin care a trecut copilul, iar alții că băiatul de opt ani se ducea singur la stâne.  

Localnic: „Eu nu l-am mai văzut prin sat. Dar mai exact unde era nu știam”.

Ani de zile, copilul a fost bătut cu biciul, ținut într-o cușcă, agresat fizic.

Pe lângă lovituri, starea lui psihică a fost profund afectată. Maria Teherciu, psiholog: „El poate dezvolta comportament deviant grav. De genul integrării sociale foarte, foarte dificilă. Pe fondul needucării poate apărea retardul mintal, care automat vine cu tulburări de comportament.”

Primarul din comună spune că nici măcar nu știe unde avea vicele stâna.

Silviu Șchiopu – primarul comunei Ungra: „Vă dați seama, că dacă era ținut sclav, trebuia să știm toți, deci nu cred. Ce se întâmplă după ora 4 se întâmplă după ora 4. Nici măcar nu știu în ce direcție avea stâna sau astea.” 

Natalia Intotero: „De atâta timp eu nu cred că cineva din comunitate nu a auzit, nu a văzut. Astfel de oameni, care ajung la aceste atitudini, nu au de ce să fie în funcții publice.”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191