Criza apei potabile în Prahova/ Mircea Cosma dă vina pe un proiect inițiat in 2016, nefinalizat nici până astăzi: „Era o lucrare de 3 ani”

Criza apei potabile în Prahova/ Mircea Cosma dă vina pe un proiect inițiat in 2016, nefinalizat nici până astăzi: „Era o lucrare de 3 ani”

Criza apei potabile în Prahova continuă: Populația suferă din cauza unor proiecte nerealizate

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a adus în atenția publicului o problemă stringentă ce afectează locuitorii județului: lipsa apei potabile în mai multe localități. Cosma a declarat recent că proiectul de îmbunătățire a alimentării cu apă, propus în 2016, nu a fost realizat, ceea ce a dus la suferința continuă a populației din zonele afectate.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„Pentru ‘temporari’ sau ‘varateci’ cum sunt și țânțarii. A rămas în 2016 în studiu pentru etapa a doua a îmbunătățirii alimentării cu apă a localităților din județul Prahova realizarea desprinderii alimentării cu apă a zonei Ceptura-Mizil-Baba Ana-Fulga din sursa Bălțești prea slabă vara, printr-o conductă din poarta 4 Teleajen la Fântânele unde să existe o stocare de 15.000 mc care să rezolve problema în permanență”, a explicat Mircea Cosma.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Acesta a subliniat că, deși proiectul ar fi trebuit să dureze doar trei ani, nu s-a realizat nici până în prezent. „Nu s-a făcut. Efectul se vede și populația suferă. Era o lucrare de 3 ani. Și ‘apa inteligentă’ nu ajunge prin wi-fi ci prin țevi și rezervoare”, a adăugat fostul președinte al Consiliului Județean.

Proiectul în discuție prevedea crearea unei rețele de alimentare cu apă care să acopere necesitățile localităților Ceptura, Mizil, Baba Ana și Fulga. Conducta principală urma să fie conectată la sursa de apă din Teleajen, iar în Fântânele ar fi trebuit să fie construit un rezervor cu o capacitate de 15.000 mc pentru a asigura stocarea și distribuirea constantă a apei, chiar și în perioadele de secetă.

Cosma a punctat că problemele cu care se confruntă locuitorii acestor zone nu sunt de natură temporară, ci reprezintă o suferință continuă cauzată de managementul defectuos al resurselor de apă. Lipsa apei potabile afectează grav viața cotidiană a oamenilor, agricultura și sănătatea publică.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191