Cu ce sumă de bani este permis să urci în avion. Multe persoane nu știu acest lucru și riscă amenzi usturătoare

Cu ce sumă de bani este permis să urci în avion. Multe persoane nu știu acest lucru și riscă amenzi usturătoare

La ora actuală, zborul cu avionul este unul dintre cele mai des utilizate mijloace de transport, atât la nivel național, prin zboruri interne, cât și la nivel internațional, prin zboruri către toate țările din lume. Și cum trebuie să te supui unor reguli, banii pe care îi ai asupra ta trebuie să îi declari. Dar, te-ai întrebat vreodată cu ce sumă te poți urca la bordul aeronavei?

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Milioane de persoane îl folosesc zilnic, însă nu este ușor să ții cont de toate regulile impuse de aeroporturi. De exemplu, sumele de bani pe care le ai cu tine trebuie să le declari, dar te-ai gândit vreodată cu câți bani poți să călătorești la bordul unei aeronave? Deși unii au banii depuși la bancă, iar cardul este o soluție rapidă, sunt și cei care aleg să călătorească cu bani lichizi la ei, iar aici există o limită.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Pentru călătorii care aleg să călătorească singuri, fiecare persoană poate să aibă asupra lui limita de de euro, iar declararea numerarului se aplică pentru toate persoanele, inclusiv minorii, prin intermediul părinților sau a tutorilor legali. Dacă ai peste de euro, această sumă trebuie să fie declarată, fiind anunțată proveniența banilor, destinatarul în cazul în care ajung în posesia altcuiva și modul în care vor fi utilizați. Declarația se depune la birourile vamale, când treci frontiera.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Există, desigur, chiar și situația în care călătorii aleg să nu declare sumele reale. Nedeclararea sumelor sau declararea unei sume false va duce la sancțiuni și la confiscarea banilor. Pe teritoriul României, amenda este cuprinsă între și de lei. Aceasta regulă nu se aplică doar pentru banii în numerar. Cecurile, biletele de ordin și mandatele poștale trebuie să fie declarate.

Sunt multe persoane care nu cunosc acest mic detaliu și ajung să aibă probleme serioase cu autoritățile. Mai multe persoane au fost prinse, de-a lungul timpului, pe aeroport, care nu au declarat sumele de bani, iar de aceea au fost sancționați conform prevederilor în vigoare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191