Cu ce trebuie să stropim vinetele pentru o recoltă bogată. Este foarte important să știm asta înainte de a le planta

Cu ce trebuie să stropim vinetele pentru o recoltă bogată. Este foarte important să știm asta înainte de a le planta

Deja începem să ne apropiem de începutul primăverii, iar pentru românii care au propria grădină, această perioadă din an este una extrem de importantă. Iar dacă ne dorim o recoltă bogată de vinete, este foarte important să știm când și cu ce trebuie să le stropim pentru a le feri de boli și dăunători.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Vinetele sunt un ingredient foarte popular în multe rețete din țara noastră, iar românii care le cultivă în propria grădină știu că este nevoie de foarte multă muncă pentru ca acestea să rămână sănătoase și delicioase. Iar potrivit informațiilor oferite de , este foarte important să știm primul tratament trebuie aplicat vinetelor încă din faza de răsad. Acestea trebuie stropite cu Vertimec, ce va apăra vinetele de musca minieră, ori de acarieni. Iar în privința timpului de repaus, acesta este de 3 zile.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Înainte de a planta răsadurile, acestea mai pot fi tratate cu Cidely Top, pentru a apăra vinetele de probleme precum făinarea. Și aici timpul de pauză este de tot 3 zile.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Desigur, plantarea răsadurilor este doar începutul, iar dacă vrem ca recolta noastră să fie bogată și delicioasă, încă mai avem mult de muncă. La aproximativ 10 zile de la plantare, este foarte important să începem să ne protejăm vinetele de gândacul de Colorado. Cel mai indicat ar fi un tratament cu Cyperguard, iar aici trebuie să știm faptul că timpul de repaus este de 14 zile.

Cu toate acestea, gândacul de Colorado este o problemă persistentă, iar vinetele noastre pot fi afectate serios de acesta. Așa că la aproximativ 2 săptămâni de la tratamentul precedent, vinetele noastre pot fi stropite cu Karate Zeon. De această dată, timpul de repaus este ceva mai mic, de numai 3 zile. Iar pentru probleme precum putregaiul cenușiu și făinarea, mai putem apela și la un tratament cu Signum, unde timpul de pauză este tot unul destul de scurt, de numai 3 zile.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191