Cu siguranță nu știai! Ce cetățenie are, de fapt, Maria Ciobanu. Detaliul mai puțin cunoscut despre ciocârlia muzicii românești

Cu siguranță nu știai! Ce cetățenie are, de fapt, Maria Ciobanu. Detaliul mai puțin cunoscut despre ciocârlia muzicii românești

Maria Ciobanu (86 de ani), supranumită și „ciocârlia muzicii românești”, a bucurat publicul românesc cu vocea sa timp de mulți ani. Artista de muzică populară s-a retras de pe scena muzicală după 60 de ani de carieră. Și totuși, nu multă lume știe ce cetățenie are, de fapt, una din cele mai importante voci ale muzicii populare românești.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

De-a lungul celor șase decenii de carieră, Maria Ciobanu a încântat atât publicul din țară, cât și cel de peste hotare, cu melodiile sale, fiind una din cele mai importante voci ale muzicii populare românești, alături de alte voci feminine sau masculine. De la debutul său pe Scena Ateneului Român, în 1961, alături de formația „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii „George Enescu”, și până de curând, marea cântăreață de muzică populară se poate lăuda cu aproape 600 de piese înregistrate pe discuri, la radio și TV.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Din păcate, ajunsă la o vârstă venerabilă, 86 de ani, Maria Ciobanu a luat decizia de a se retrage din industria muzicală, deoarece nu a dorit să își continue activitatea cu ajutorul playback-ului, mutându-se definitiv în SUA, alături de soț, amândoi având și cetățenie americană. Artista mai vizitează România, însă, în ultima perioadă soțul dânsei, Mircea Câmpeanu, a avut probleme de sănătate și nu se știe când aceasta va reveni în țară.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

„În 2023 nu știu dacă va ajunge pentru că soțul dânsei, Mircea Câmpeanu, a avut probleme de sănătate și nu cred că-și permite un zbor atât de lung, de peste 12 ore”, a declarat, cu ceva timp în urmă, fiul artistei, Ionuț Dolănescu.

De asemenea, având o vârstă înaintată, artista s-a pregătit pentru trecerea în neființă și și-a ales locul de veci. Mormântul acesteia se află la Cimitirul Bellu din București, pe Aleea Artiștilor – unde își dorm somnul de veci vedete autohtone care au marcat multe generații – la umbra unui tei, nu departe de cavoul lui Ion Dolănescu, fosta sa mare dragoste.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191