Cum a evoluat jocul de blackjack în istorie

Cum a evoluat jocul de blackjack în istorie

Atmosferă relaxantă și distracție la cote înalte – acestea sunt ingredientele prin care jocul de blackjack a câștigat de la an la an tot mai mulți pasionați. Istoria sa are peste 300 de ani și, încă din cele mai vechi timpuri, blackjack-ul a fost jocul prin care oamenii au încercat să se destindă.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Și de cele mai multe ori le-a reușit, căci blackjack are reguli simple și reușește să îi captiveze pe oameni. Istoria jocului de blackjack a început așadar în Franța, în anii 1700. Pe atunci, jocul se numea Vingt-et-Un, adică 21. Este un derivat din Chemin de Fer și French Ferme, jocuri populare în acele vremuri.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Unii istorici mai afirmă că o formă asemănătoare a jocului era practicată tocmai în timpul Imperiului Roman. Ce-i drept, jocul era practicat cu piese din lemn care aveau inscripționate diverse numere. Varianta cea mai cunoscută și cea mai probabilă este că jocul de blackjack a fost însă inventat de francezi.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Ei sunt cei care l-au adus în SUA, dar pe atunci regulile erau ușor diferite față de cele din zilele noastre. Ulterior, în secolele XVIII și XIX, jocul de blackjack a căpătat o popularitate tot mai mare în SUA. Iar începând cu secolul al XX-lea s-a înregistrat primul mare boom al jocului de blackjack, când acesta a ajuns în cazinourile din Las Vegas.

 

Într-o vreme în care acestea erau tot mai populare și atrăgeau atât localnici cât și mulți turiști, în Vegas a apărut un joc nou: încă se numea 21, dar ulterior i s-a dat denumirea de blackjack. Iar acesta a devenit un joc de noroc legalizat de Comisia de Jocuri din Nevada.

Jocul a fost primit cu mult entuziasm de cei mai buni jucători din acele vremuri. Au fost oameni care au încercat diverse strategii, iar de aici până la apariția numărătorilor de cărți nu a mai fost decât un pas. Aceștia au început să fie spaima cazinourilor, iar câțiva dintre ei au publicat și cărți în care își prezentau strategiile.

Probabil cea mai cunoscută poveste de numărat cărți la blackjack aparține studenților de la MIT, care, începând cu anul 1979, au reușit să-și asigure câștiguri impresionante, chiar și de 500 de mii de dolari pe seară.

Blackjack-ul a înregistrat un nou boom în era online

În prezent, cei mai mulți oameni joacă blackjack în mediul online în întreaga lume. Inclusiv în România, utilizatorii pot încerca jocul de blackjack atât în versiunea clasica dar și în cea live. Spre exemplu, în secțiunea live casino de pe NetBet clienții au mai multe mese la dispoziție, inclusiv cu dealeri care vorbesc limba română. Cu mize pornind de la doar 5 RON, utilizatorii se pot bucura de frumusețea jocului de blackjack într-o atmosferă sigură și relaxantă.

Mediul online a făcut ca jocul de blackjack să fie mai accesibil pentru un număr și mai mare de oameni. Pentru că mulți nu aveau la dispoziție câteva ore să meargă într-un cazinou sau într-o sală de jocuri, iar astfel este mult mai ușor să te distrezi de pe telefon, desktop sau laptop când ai câteva minute la dispoziție.

Iar atmosfera din mediul online începe să fie cât mai apropiată de cea din cazinourile terestre. Pentru mult timp, lipsa de socializare a reprezentat o problemă în mediul online, dar dezvoltatorii au reușit să o rezolve prin introducerea funcției de chat. Astfel, utilizatorii pot discuta între ei în timpul sesiunii dar chiar și cu dealerul. Iar experiența de la blackjack live în mediul online devine astfel una autentică, de care tot mai mulți oameni se bucură într-un mediu sigur și responsabil.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191