Cum a făcut avere Călin Donca, milionarul arestat preventiv. Ar fi înșelat mai multe persoane cu o criptomonedă

Cum a făcut avere Călin Donca, milionarul arestat preventiv. Ar fi înșelat mai multe persoane cu o criptomonedă

Călin Donca, unul dintre cei mai tineri și mai populari milionari români, a fost arestat preventiv, pentru infracțiuni economice, cu consecințe deosebit de grave.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Antreprenorul a creat o criptomonedă pe care a promovat-o în mediul online. Anchetatorii spun că prin afirmațiile sale a manipulat piața de capital și a înșelat un număr mare de persoane. Apoi, cu profiturile obținute, a dus o viață fără griji.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă, Călin Donca nu recunoaște că ar fi comis vreo infracțiune. La nici 40 de ani se prezintă drept un om de afaceri de succes. Are o vilă impresionantă în Brașov și mașini care valorează două milioane de euro.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

În timp ce își conduce cu o mână de fier afacerile, crește cinci copii școlarizați acasă, și este activ pe mai multe rețele de socializare.

Acolo povestește cum a pornit de jos și spune că vrea să le dea și altora posibilitatea să se ridice. Astfel îi convinge pe oameni să investească în ideile sale, precum criptomoneda Solix.

Omul de afaceri ar fi afirmat că moneda sa virtuală generează câștiguri de 100 de ori mai mari decât investiția, spun procurorii DIICOT, iar cei care l-au crezut i-ar fi dat în jur de de dolari.

Călin Donca este acuzat și că a delapidat firmele pe care le deținea sau controla. Ar fi fost ajutat de soția lui și de două colaboratoare.

„Prin utilizarea unor documente false, liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai (…) iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de USD”, se arată în comunicatul DIICOT.

Nu în ultimul rând, Călin Donca este acuzat de evaziune fiscală. Prejudiciul pe care l-ar fi creat statului prin neplata unor taxe și impozite se ridică la peste patru milioane de lei, potrivit procurorilor DIICOT. Anchetatorii s-au autosesizat după ce au observat cât de vizibil este și ce impact are omul de afaceri în mediul online.

Alături de Donca, vizate în dosarul DIICOT sunt și soția lui – Orianda – contabila celor 18 firme pe care milionarul le controlează și o patra persoană. Singura care nu a fost propusă spre arestare este Orianda Donca pentru că trebuie să aibă grijă de cei cinci copii ai cuplului.

Articol recomandat de

Presa catalană a descris într-un singur cuvânt arbitrajul lui Radu Petrescu de la meciul Barcelonei

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191