Cum a fost salvată o tânără din Suceava după ce tatăl ei, aflat în Olanda, a alertat operatorii 112 din trei țări

Cum a fost salvată o tânără din Suceava după ce tatăl ei, aflat în Olanda, a alertat operatorii 112 din trei țări

Intervenție ca în filme pentru o tânără aflată în Suceava. Tatăl, din Olanda, a alertat Serviciul Unic de Urgență 112 din trei țări. Fata a fost salvată d ela moarte după ce la apel au răspuns operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova. Unul dintre operatori a observat într-o fotografie un detaliu care a ajutat la rezolvarea cazului.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Cum a ajuns apelul de urgență în trei țări

Lucrătorii Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) au făcut public cazulul dificil în care fiecare secundă a contat pentru viața tinerei aflată în pericol în Suceava și au povestit cum au reușit să o salveze.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Într-o postare pe facebook, reprezentanții STS au explicat cum a fost posibil ca apelul de urgență al bărbatului din Olanda să fie preluat de trei țări.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Bărbatul, tatăl fetei aflat în Olanda și care avea motive să creadă că fiica lui, aflată în Suceava, se află în pericol a sunat la numărul de urgență 112 Olanda. El a fost transferat către STS București, dar din cauza faptului că nu vorbea limba română, ci doar rusa, poloneza și ucraineana, colegii din Republica Moldova au intervenit pentru a asigura traducerea corectă și asistența necesară.

„La București, un operator STS al Serviciului de urgență 112 preia un apel transferat de la 112 Olanda, un tată cere ajutor pentru fiica sa. Bărbatul care nu știe decât poloneză, rusă sau ucraineană, comunică în câteva cuvinte pe care le cunoaște în engleză, că fiica sa se află în România și crede că e în primejdie”, povestesc reprezentanții STS.

Detaliul din fotografie  

STS continuă să de adetalii despre intervenția deosebită și dezvăluie faptul că observația  unui operator 112 a fost salvatoare. 

„Pe fir intră și colegii de la 112 Republica Moldova. Ei ajută la traducere și înțeleg că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că aceasta vrea să își ia viața. Nu se cunoștea însă adresa exactă la care se află. În încercarea de a o localiza, operatorul 112 de la București cere mai multe detalii, cu intenția de a coopera cu Poliția pentru a o găsi în siguranță.

Experiența operatorului: descoperă într-una dintre fotografiile trimise o adresă din județul Suceava. O echipă este trimisă acolo, iar fata este găsită și salvată.

Deși o comunitate globală, în momente de vulnerabilitate, granițele și barierele lingvistice pot fi depășite mai ales când e nevoie de ajutor pentru cei aflați în primejdie“, se arată într-o postare pe pagina de facebook a STS”, au povestit reprezentanții STS pe rețeaua socială.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191