Cum a reușit un bucătar cu origini românești să dea lovitura în Canada. Rețeta bunicii din România i-a adus succes

Cum a reușit un bucătar cu origini românești să dea lovitura în Canada. Rețeta bunicii din România i-a adus succes

Haan Palcu-Chang, un bucătar pe jumătate chinez, pe jumătate român, împreună cu bunica sa de 92 de ani, au dat lovitura în Canada! Cei doi scriu despre rețete românești pe un cont de Instagram, urmărit de peste de oameni, și chiar au publicat și o carte de bucate la începutul acestui an.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Haan Palcu-Chang și-a deschis un restaurant în Canada, numit „Mămăligă”, în care a reinterpretat reţetele bunicii sale, româncă get-beget emigrată la Toronto în anii ’70, și a reușit să-i cucerească pe cei care pășeau în local. Ulterior, bucătarul pe jumătate chinez, pe jumătate român, a început să publice rețete pentru plăcinta cu mere, papanaşii şi sarmale pe pagina sa de Instagram, strângând cu timpul peste mii de aprecieri.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

De altfel, Haan mărturisește că nu îi este rușine să mărturisească că este un româno-chinez care trăieşte în Canada.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Sunt jumătate român, jumătate taiwanezo-chinez. În fiecare weekend mergeam la bunica și făcea prăjitură cu mere, sarmale și am crescut bucurându-mă de aceste feluri de mâncare, mergând la petrecerile cu români în Toronto”, a povestit Haan Palcu-Chang, pentru   

Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută ca Haan sa iubească bucătăria romanească. Niciodată nu mi-am impus punctul de vedere, nu l-am forțat, a venit de la sine. La vârsta asta, mă face fericită să văd că unii dintre copiii mei vor să știe ceva din tradiţiile noastre româneşti”, a spus Aurelia Palcu, bunica lui Haan.

Tânărul a decis că a venit vremea să facă o schimbare când lucra ca chef într-un restaurant asiatic și a venit pandemia: „Restaurantul la care lucram, unul thailandez, a trebuit să închidă şi a trebuit să mă reorientez. Şi atunci m-am gândit, ce ar fi să fac un restaurant românesc în Toronto? Şi românii au venit ca The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes, foarte cool, nu ştiam cat de tare va fi, mai ales că eu sunt doar pe jumătate român, vorbesc româneşte ca un bebeluş”, a mai spus Haan.

De asemenea, Haan împreună cu bunica sa în vârstă de 92 de ani au ăpublicat și o carte cu rețete românești, „11 Delicious Romanian Recipes With Anecdotes”, la începutul acestui an.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191