Cum a reușit un bucătar cu origini românești să dea lovitura în Canada. Rețeta bunicii din România i-a adus succes

Cum a reușit un bucătar cu origini românești să dea lovitura în Canada. Rețeta bunicii din România i-a adus succes

Haan Palcu-Chang, un bucătar pe jumătate chinez, pe jumătate român, împreună cu bunica sa de 92 de ani, au dat lovitura în Canada! Cei doi scriu despre rețete românești pe un cont de Instagram, urmărit de peste de oameni, și chiar au publicat și o carte de bucate la începutul acestui an.

Exclusiv/ Firma care a reparat surpările de teren din Slănic cere insolvența Hidro Prahova pentru neplata datoriilor: „Surpările s-au produs din cauza Hidro Prahova”

Haan Palcu-Chang și-a deschis un restaurant în Canada, numit „Mămăligă”, în care a reinterpretat reţetele bunicii sale, româncă get-beget emigrată la Toronto în anii ’70, și a reușit să-i cucerească pe cei care pășeau în local. Ulterior, bucătarul pe jumătate chinez, pe jumătate român, a început să publice rețete pentru plăcinta cu mere, papanaşii şi sarmale pe pagina sa de Instagram, strângând cu timpul peste mii de aprecieri.

Trai pe vătrai! Pensionat la 46 de ani de la MAI, Marian Iorga încasează un salariu uriaș de la Hidro Prahova. Aproape 5000 euro/lună, în timp ce prahovenii plătesc cel mai mare tarif din țară pentru cele mai proaste servicii de apă și canalizare

De altfel, Haan mărturisește că nu îi este rușine să mărturisească că este un româno-chinez care trăieşte în Canada.

Criza medicala de la Spitalul Judetean Ploiesti: Pacientii sufera din cauza disputelor politice

„Sunt jumătate român, jumătate taiwanezo-chinez. În fiecare weekend mergeam la bunica și făcea prăjitură cu mere, sarmale și am crescut bucurându-mă de aceste feluri de mâncare, mergând la petrecerile cu români în Toronto”, a povestit Haan Palcu-Chang, pentru   

Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută ca Haan sa iubească bucătăria romanească. Niciodată nu mi-am impus punctul de vedere, nu l-am forțat, a venit de la sine. La vârsta asta, mă face fericită să văd că unii dintre copiii mei vor să știe ceva din tradiţiile noastre româneşti”, a spus Aurelia Palcu, bunica lui Haan.

Tânărul a decis că a venit vremea să facă o schimbare când lucra ca chef într-un restaurant asiatic și a venit pandemia: „Restaurantul la care lucram, unul thailandez, a trebuit să închidă şi a trebuit să mă reorientez. Şi atunci m-am gândit, ce ar fi să fac un restaurant românesc în Toronto? Şi românii au venit ca The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes, foarte cool, nu ştiam cat de tare va fi, mai ales că eu sunt doar pe jumătate român, vorbesc româneşte ca un bebeluş”, a mai spus Haan.

De asemenea, Haan împreună cu bunica sa în vârstă de 92 de ani au ăpublicat și o carte cu rețete românești, „11 Delicious Romanian Recipes With Anecdotes”, la începutul acestui an.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191